Logo Ventures hedeflerini açıkladı: 2 yılda 20 girişime yatırım

Logo Ventures, fon büyüklüğünü 25 milyon dolar büyüklüğe çıkarmayı planlıyor. Kurum, önümüzdeki 2 yılda uluslararası piyasalara teknoloji ihraç edecek 20 girişime yatırım yapacak.
Logo Ventures hedeflerini açıkladı: 2 yılda 20 girişime yatırım

2017 yılında Kurumsal Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olarak kurulan Logo Ventures, 12.6 milyon dolar büyüklüğündeki ikinci fonunu 2021’in Haziran ayında duyurdu. Fon, önümüzdeki dönemde ana yatırımcısı Logo Yazılım’ın yanına yeni katma değerli yatırımcıları da alarak fon büyüklüğünü 25 milyon dolar büyüklüğe çıkarmayı planlıyor. Bu kapsamda Logo Ventures, önümüzdeki iki yıl içinde uluslararası piyasalara teknoloji ihraç edecek 20 girişime yatırım yapmayı planlıyor. 

Logo Ventures'un Türkiye’de, Orta ve Doğu Avrupa’da yazılım geliştiren erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yaptığını hatırlatalım. Sundukları çözümlerle kendi sektörlerinde öncü olan şirketlere yatırım yapmaya odaklanan kurum, aynı zamanda global pazarlara teknoloji ihraç edebilecek girişimleri de odak noktasına alıyor. 

Fon’un Yönetici Ortağı Yiğit Arslan, yaptığı açıklamada birinci fondan yatırım yaptıkları girişimlerin elde ettiği uluslararası başarının tekrarlanabilir olduğunu belirtiyor: 

 “Birinci fondan yatırım yaptığımız Vispera ve V-Count’un büyüme ve uluslararasılaşma hikayesinde ekibimizin verdiği desteğin güzel sonuçlarını gördükten sonra ana yatırımcımız Logo Yazılım’ın yanında kendi sektörlerinin öncüsü olan diğer katma değerli yatırımcıları da alarak bu başarıları yinelemek için yola çıkıyoruz.”

Fon’un Yönetici Ortağı Merve Zabcı ise 2022 yılında Logo Ventures’ın fon portföyünü Türkiye’de ve Orta ve Doğu Avrupa’da genişletmeyi ve portföy şirketlerinin sektörlerinde etkin birer oyuncu olması için destek sağlamayı hedeflediklerini dile getiriyor. Zabcı her iki pazarın da teknik yetenek ve yazılımcı zenginliği, yerel piyasa dinamikleri açısından oldukça benzeştiğine dikkat çekiyor. Amaçlarının iki pazar arasındaki sinerjileri ortaya çıkartmak ve bölgeden globale açılabilecek ekipleri desteklemek olduğunu vurgulayan Zabcı sözlerini şöyle devam ettiriyor:

Logo Ventures girişimlere yeni pazarlara giriş stratejisi, müşteri deneyimi ve finansman gibi stratejik alanlarda destek veriyor. Global çevrede önemli bağlantılar kurarak girişimlerin uluslararası piyasalarda kendi sektörlerinde lider olmaları için uygun ortamı sağlıyor.

Logo Ventures'un hedefleri 

Logo Ventures, ürün gelişimi ve satış tarafında Logo Yazılım’ın bilgi birikimini portföy şirketlerine aktarmayı hedefliyor. Kurum ayrıca Logo Yazılım ile portföy şirketleri arasında olası iş birlikleri yaratmayı amaçlıyor. 

Fon’un Yönetici Ortağı Zabcı, ekip olarak zamanlarının önemli bir bölümünü yatırım yapılan girişimlere stratejik, teknik ve operasyonel konularda destek vermeye ayırdıklarını ifade ediyor.

“Amacımız katma değerli uzun vadeli bir ortak olmak." diyen Zabcı, Logo Yazılım’ın satış, ürün geliştirme ve uluslararasılaşma alanlarında 30 yılı aşkın tecrübesinin portföy şirketlerine aktarılmasının, şirketlerin hedeflerine ulaşmalarında etkin rol oynadığını dile getiriyor: 

"Logo Yazılım’ın ürün geliştirme konusunda uzmanlığı, Türkiye ve Doğu Avrupa’daki etkin satış ağı Fon’un önemli başarı unsurları arasında."

Bu noktada Logo’nun ekosisteminde, bin 300’den fazla çalışan ve 800’den fazla iş ortağı ile ülke genelinde 5 bin kişinin yer aldığını belirtelim. 

Logo Ventures'un öne çıkan verileri 

Paylaşılan bilgilere göre; Fon’un yatırım ekibi son 6 ayda binden fazla girişim ile temas etti ve Fon’un yatırımları arasında Wask, Inooster, SportsERP ve Evreka bulunuyor. Yatırım yapılan şirketlerin toplam cirolarının yüzde 50’den fazlası ihracattan elde ediliyor.

2022 yılı içerisinde bu şirketlerin ortak hedefleri ise yurtdışı yapılanmalarına hız vermek ve sektörlerindeki konumlarını güçlendirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.