Google asistan ile park yeri ücretlerini ödemek mümkün

Google Asistan ve Google Pay'in beraber çalıştığı bu özellik, park ücretini ödemenin yanı sıra park durumunu kontrol etmenize ve park alanı kullanım saatlerinizi uzatmanıza imkan tanıyor. 
Google asistan ile park yeri ücretlerini ödemek mümkün

Google, Android'e eklenen yeni mesajlaşma ve eğlence özelliklerini duyurdu. Ürün yöneticisi Phil Ou'nun paylaştığı özellikler arasında, dil bilgisi düzenleme, canlı transkript, yakındakilerle paylaşım ve fotoğraf alanında portre blurlama gibi pek çok farklı yenilik yer alıyor. 

Bu özelliklerden en çok dikkat çekeni ise park ücreti ödeme özelliği oldu. Google Asistan ve Google Pay'in beraber çalıştığı bu özellik, park ücretini ödemenin yanı sıra park durumunu kontrol etmenize ve park alanı kullanım saatlerinizi uzatmanıza imkan tanıyor. 

Özellik nasıl çalışıyor? 

Özelliği kullanmak için aracı park ettiğinizde, "Hey Google, park ücretini öde" demeniz yeterli. Bu adımın ardından Google Asistan'ın harekete geçtiğini göreceksiniz. Aynı şekilde sesli komutlarla park durumunu kontrol edebilir ve park süresini uzatabilirsiniz. 

Bu özellik için ParkMobile ile iş birliği yapan şirket, ABD'nin 400 şehrinde özelliği aktif hale getirdi. Özelliğin yoğun ilgi göremesi halinde yeni iş ortaklarının da listeye eklenmesi olası. Kim bilir belki önümüzdeki yıllarda İspark ve Google ortaklığı ile ülkemizde de özelliğin hayata geçtiğini görme şansımız olur.

Özellik, Google'ın ulaşım alanında bir adım daha ileri gitmesini sağlarken, kullanıcıların ulaşım özelinde verilerini elde etmesini de mümkün kılıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.