Dijital sağlık girişimi Zeta Surgical, 5,2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Harvard mezunu iki girişimci Jose Maria Amich ve Raahil Sha tarafından kuruldu. Zeta Surgical, amacı cerrahi işlem gerektirmeyen ameliyatlar için görüntüleme teknolojisi geliştirmek.
Dijital sağlık girişimi Zeta Surgical, 5,2 milyon dolar tohum yatırım aldı

sağlık teknolojilerinin sunduğu fırsatlar konusunda toplumun farkındalığı arttı ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Sağlık alanının vaad ettiği potansiyelden yararlanmak isteyen yatırımcıların yaptıkları yatırımlar ön plana çıktı. Geçen sene ABD'de bu alana yapılan yatırım miktarı 28,3 milyar doları geçti. 2022'nin ilk aylarında da sağlık alanına yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. 

Dijital sağlık girişimi Zeta Surgical, 5,2 milyon dolar tohum yatırım aldı. Boston merkezli şirketin yatırım turu, Innospark Ventures tarafından yönetildi. Gelen yatırım Ar-Ge çalışmaları  ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Şirket, Harvard mezunu iki girişimci Jose Maria Amich ve Raahil Sha tarafından kuruldu. Zeta Surgical, amacı cerrahi işlem gerektirmeyen ameliyatlar için görüntüleme ve robotik teknolojisi geliştirmek. Şirket, kendi teknolojilerini ekran tabanlı navigasyon sistemi olarak tarif ediyor. Kuzey Amerika ve Asya pazarına odaklanan şirket, 2022'nin yaz aylarında cihazı piyasaya sürmek için FDA'dan izin bekliyor. İki girişimci de cihazın klinik deneylerini tamamlamaya odaklandıklarını ifade ediyor. 

Robotik cerrahi; genel cerrahi, üroloji, jinekoloji, kalp damar hastalıkları, çocuk cerrahisi ve kulak burun boğaz bölümü gibi pek çok farklı uzmanlık alanına ait hastalıkların cerrahi tedavisinde kullanılıyor. Zeta Surgical'ın geliştirdiği ürün, özellikle beyin ameliyatları için kritik önem taşıyor.

Bu teknolojiyle sayesinde, açık cerrahiye göre daha küçük kesi yeri ile ve dolayısıyla daha az ağrı ile büyük ameliyatlar yapılabiliyor. Detaylı görüntü ve hassas aletler yardımı ile kanama daha az oluyor. Yani daha az kan kaybı yaşanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.