Canlı yayın altyapısı sunan 100ms, 20 milyon dolar yatırım aldı

Bu yeni yatırım turu ile birlikte 100ms'in toplam yatırım miktarı 24.5 milyon dolara ulaştı. 
Canlı yayın altyapısı sunan 100ms, 20 milyon dolar yatırım aldı

Canlı video konferans altyapısı sunan100ms, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Falcon Edge’e ait Alpha Wave Incubation liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Matrix Partners India ve LocalGlobe katılım gösterdi.

Bunun yanı sıra yatırım turuna girişimin mevcut yatırımcıları Accel ve Strive.vc'nin katıldığını belirtelim. Bu yeni yatırım turu ile birlikte 100ms'in toplam yatırım miktarı 24.5 milyon dolara ulaştı. 

100ms'in faaliyet alanı

Hindistan merkezli 100ms, Kshitij Gupta, Aniket Behera ve Sarvesh Dwivedi tarafından kuruldu. Kurucular, 2020'de Covid-19 karantina sürecinde Hindistan'daki kullanıcıların maçları canlı olarak izleyebilmesi için uygulamayı hayata geçirdi. Kurucuların amacı, tıpkı cafelerde, barlarda ve stadyumlarda olduğu gibi, kullanıcıların maçları beraber izlemesini ve bu esnada etkileşim kurabilmesini sağlamaktı. Video aramalar eşliğinde maç izleme fikri de buradan çıktı. 

Ürünün son halini alması için 9 aylık bir geliştirme süreci gerekti. Ekibin önceki deneyimleri de geliştirme sürecinde önemli bir rol oynadı. Zira Kshitij Gupta, Meta'da canlı yayın altyapısı üzerine proje yöneticisi olarak çalışmıştı. Ayrıca 3 kurucu ortak Hindistan'daki en büyük yayın platformu Disney-Hotstar'da görev almıştı. 

Ürün geliştirme sürecinde 100ms'in amacı canlı maç yayının ötesine geçti. Ekip artık eğitimden spora farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin, platform desteğiyle yayın yaparken, bu yayınları sosyal ağlarda paylaşmasına odaklandı. 

100ms'in öne çıkan verileri

Şirketler artık bir hafta içinde 100ms'e entegre olabiliyor ve canlı yayın süreçlerini hızlıca hayata geçirebiliyor. Kurumlar üründen memnun olmalı ki; girişim son çeyrekte 20 kat büyüme gösterdi. Geçen yılın Ağustos ayından bu yana 2 bin 200'dan fazla işletme 100ms'in alt yapısından faydalandı. 

Girişimin müşterileri arasında Frontrow, WhiteHat Jr, Circle, Kutumb ve Paytm Insider yer alıyor. 

Girişim yeni yatırımı, ekibi genişletmek için kullanacak. Ürünün yeteneklerini artırmak isteyen kurucular, ekibe yeni video mühendisleri katmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.