77 milyon dolar yatırım alan fintech Lunar'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

İskandinav ülkelerini odağına alan Danimarka merkezli neo-bank Lunar, Seri D yatırımın bir uzantısı olarak 77 milyon dolar yatırım aldı.
77 milyon dolar yatırım alan fintech Lunar'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

İskandinav ülkelerini odağına alan Danimarka merkezli neo-bank Lunar, Seri D yatırımın bir uzantısı olarak 77 milyon dolar yatırım aldı. Şirkete yakın kişilerin TechCrunch'a bildirdiğine göre şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 2 milyar dolara ulaştı. Bugüne kadar 345 milyon euro yatırım alan şirketin yatırımcıları arasında Seed Capital, Greyhound Capital, Socii Capital ve Chr. Augustinus Fabrikker gibi isimler bulunuyor. 

Lunar, Seri D tura başladığı zaman 325 bin civarında müşterisi vardı; platformun müşteri sayısı an itibarıyla 500 bini aşmış durumda. Şirket şu anda Danimarka, Norveç ve İsveç'te faaliyet gösteriyor. Alınan yeni yatırımla Finlandiya'da da lansman gerçekleştirilecek. Ancak Lunar, şu anda hizmet alanını İskandinav ülkelerinin dışına çıkarmayı öncelikli hedefi olarak görmüyor. Şirket yetkilileri bunun için hala biraz zaman olduğuna inanıyor. 

Lunar, 2015 yılında Ken Villum Klausen tarafından hayata geçirildi. Platform, tüketicilerin kişisel finanslarını kontrol etmelerine yardımcı olan mobil tabanlı bir bankacılık uygulaması sunuyor. Şirket bankacılık lisansına da sahip ve Lunar Premium adlı abonelik tabanlı bir hizmet sunuyor. Lunar, kişisel ve ticari bankacılık operasyonlarını hayata geçirmeyi ve bankacılık pazarında kârlılığa ulaşmayı hedefliyor.

Şirket, yeni aldığı yatırımla kripto ticaret platformunu da yayına alacak. Bu yeni ürünle, İskandinav ülkelerinin dışına çıkılmak da hedefleniyor, ancak CEO Ken Villum Klausen, bunun için adımların yavaş atılması gerektiğini de belirtiyor. Klausen, İskandinav ülkelerinde başarılı olmanın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha zor olduğunu ve bunu başardıklarını söylüyor. 

Şirketin, önümüzdeki mayıs ayında yeni bir yatırım alacağı da belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.