Yeni iPad Air, Türkiye Fiyatı ve özellikleri ile birlikte tanıtıldı

5'inci nesil model, A15 işlemcisiyle şimdiye kadarki en güçlü ve yetenekli iPad Air olarak tanımlanıyor.
Yeni iPad Air, Türkiye Fiyatı ve özellikleri ile birlikte tanıtıldı

5'inci nesil iPad Air, A15 işlemcisiyle şimdiye kadarki en güçlü ve yetenekli iPad Air olarak tanımlanıyor. Yeni iPad Air adeta iPad Pro'ya rakip. iPad Air’deki çığır açıcı M1 çip, olağanüstü güç verimliliği ve tüm gün süren pil ömrüyle en zorlu uygulamalarda ve iş akışlarında bile performansı inanılmaz derecede artırıyor.

M1 çipin performansı, birden fazla 4K video akışını düzenlemekten grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı oyunlar oynamaya, bir odayı 3D olarak yeniden tasarlamaya ve daha gerçekçi artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerine kadar, kullanıcılara iPad Air ile her zamankinden çok daha fazlasını yapma imkanı tanıyor.

Yeni renk seçenekleriyle sunulan iPad Air ayrıca daha doğal bir video konferans deneyimi sağlıyor. Cihaz, 2 kata kadar daha yüksek aktarım hızı olan bir USB-C bağlantı noktasına ve Cellular modellerinde ışık hızında 5G’ye sahip.

iPad Air’in arkasındaki 12 MP Geniş kamera, kullanıcıların net fotoğraflar ve 4K kalitesinde videolar çekmelerini, belge taramalarını ve muhteşem AR deneyimleri yaşamalarını sağlıyor. Fotoğraf ve video kaydı, düzenleme ve paylaşma için uçtan uca çözüm sunan iPad Air, inanılmaz derecede çok yönlü ve son derece taşınabilir bir mobil stüdyo.

Bir önceki nesle göre şimdi 2 kata kadar daha hızlı olan USB-C bağlantı noktası, 10 Gbps’ye kadar veri aktarımı yapabiliyor. Bu sayede büyük fotoğraf ve videolar daha da hızlı bir şekilde içe aktarılabiliyor. Bağlantı noktası iPad Air’i kameraların, harici depolama aygıtlarının ve 6K’ya kadar çözünürlüğe sahip ekranların içinde bulunduğu çok geniş bir USB-C aksesuarları ekosistemine bağlıyor.

Yeni renk seçenekleri dikkat çekiyor

Çok sevilen ince ve hafif tasarımıyla yeni iPad Air; uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve yeni büyüleyici mavi gibi göz alıcı renk seçenekleriyle geliyor. iPad Air, 3,8 milyon pikselin yanı sıra 500 nit parlaklık, tam laminasyon, P3 geniş renk yelpazesi, True Tone ve yansıma önleyici ekran kaplaması gibi gelişmiş teknolojilerle etkileyici bir görsel deneyim sunan 10.9 inç Liquid Retina ekrana sahip.

iPad Air’deki Liquid Retina ekran ile birlikte yatay modda stereo ses sunan hoparlörler, olağanüstü bir film izleme deneyimi için geniş stereo ses sağlıyor. Üst düğmede yerleşik olarak bulunan Touch ID özelliği iPad Air’in kilidini açmak, uygulamalara giriş yapmak veya Apple Pay’i kullanmak için kullanıcıların yakından tanıdığı ve çok sevdiği kullanım kolaylığını ve güvenli kimlik doğrulama imkanını sunuyor.

Apple Pencil (2. nesil) sayesinde iPad Air kullanıcıların her yere beraberlerinde götürebilecekleri dijital bir günlüğe ve eskiz defterine dönüşüyor. Kablosuz şarj ve eşleştirme özelliğine sahip Apple Pencil, sunduğu mükemmel piksel hassasiyeti ve algılanması neredeyse imkansız gecikme süresiyle, yazı yazma deneyimini kalem ve kağıt kullanarak yazmak kadar kolay ve doğal hale getiriyor.

Yüzde 100 geri dönüşümlü alüminyum kasa

iPad Air, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kasaya sahip. Anakarttaki lehimlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay, kasa ve hoparlörlerdeki mıknatıslarda ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri kullanılıyor. Tüm iPad modelleri Apple’ın enerji verimliliği konusundaki yüksek standartlarını karşılıyor ve pek çok zararlı maddeyi içermiyor. Ambalajlardaki ağaç lifleri ise geri dönüştürülmüş kaynaklardan veya sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan geliyor.

Apple bugün küresel kurumsal operasyonlarında tamamen karbon nötr olmayı başardı. 2030’a kadar ise üretim tedarik zinciri ve ürün yaşam döngüleri de dahil tüm çalışmalarında iklim üzerindeki etkisinin net olarak sıfır olmasını planlıyor. Bu da satılan her Apple aygıtının bileşen üretimi, montaj, nakliye, müşteri kullanımı ve şarjdan geri dönüşüm ve malzemelerin geri kazanılmasına kadar her aşamada yüzde 100 karbon nötr olması demek.

Yeni iPad Air, 11 Mart Cuma gününden itibaren ABD dahil 29 ülke ve bölgede apple.com/tr/store sayfasından ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek, 18 Mart Cuma gününden itibaren de satışa sunulacak.

iPad Air Türkiye Fiyatı

iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL , Wi-Fi + Cellular modelleri ise 13.299 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni iPad Air, 64 GB ve 256 GB yapılandırma seçeneği ve uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve mavi renk seçenekleriyle geliyor.

Maximiles Black
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.