Veri analizi araçları geliştiren Atlan, 50 milyon dolar yatırım aldı

Veri ekiplerinin veri projelerinde sorunsuz bir şekilde iş birliği yapmasına yardımcı olan Atlan, Salesforce Ventures ve Sequoia Capital India gibi yatırımcıların da dahil olduğu Seri B turda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Veri analizi araçları geliştiren Atlan, 50 milyon dolar yatırım aldı

Veri ekiplerinin veri projelerinde sorunsuz bir şekilde iş birliği yapmasına yardımcı olan Atlan, Salesforce Ventures ve Sequoia Capital India gibi yatırımcıların da dahil olduğu Seri B turda 50 milyon dolar yatırım aldı. Atlan, geçtiğimiz yılın mayıs ayında gerçekleşen Seri A turda ise 16 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 450 milyon dolara ulaştı.

Singapurlu düzenleyicilere göre Salesforce, 20 milyon dolarlık yatırımla yeni tura liderlik etti. Salesforce'un yatırım kolu, daha önce Hashnode ve Darwinbox gibi yerli girişimleri desteklemişti. Sequoia ve Insight Partners'ın her biri 13 milyon dolar yatırım yaparken, WaterBridge Venture da geri kalan miktarı tamamladı.

2018 yılında Prukalpa Sankar ve Varun Banka tarafından Singapur'da hayata geçirilen Atlan, dağıtımla ilgili birçok karmaşıklığı soyutlayan yönetilen çözümler sunarak veri işlemlerini basitleştiriyor. Atlan, aykırı ve eksik değerleri, anormallikleri belirlemek için bir şirketin verilerinin otomatik profilini çıkarıyor. Ayrıca, veriler ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında ortak bir anlayış oluşturmak için iş terimlerini veri nesneleri ile ilişkilendirerek, bu verilerin gelecekte nasıl değişeceğini tahmin etmek için onları analiz ediyor.

Atlan, gösterge tablolarından modellere ve koda kadar çeşitli varlıklar için bir merkez görevi görerek ekiplerin veri depoları, Slack gibi sohbet uygulamaları, iş ve veri bilimi araçlarıyla entegrasyonlar yoluyla iş birliği yaparak gerçek bir kaynak oluşturmayı amaçlıyor. 

Atlan, bir veri sorunu olması durumunda paydaşlara uyarı gönderecek şekilde yapılandırılabiliyor. Hat içi sohbetler ve ek açıklamalar, filtreler, toplamalar ve veri depolarından gelen verilerin gruplandırılması gibi işlemleri yaparak kullanıcıların aynı sayfada kalmasına yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.