Mac Studio ve Studio Display'in Türkiye fiyatı ve teknik özellikleri açıklandı

M1 Max ve yeni M1 Ultra çipe sahip Mac Studio ve Studio Display tanıtıldı.
Mac Studio ve Studio Display'in Türkiye fiyatı ve teknik özellikleri açıklandı

Apple'ın Peek Performance etkinliğinde yeni masa üstü cihazı Mac Studio duyuruldu. Mac Mini'ye benzerliğiyle dikkat çekiyor. Ön girişinde SD kart ve iki adet Thunderbolt 4 girişi bulunuyor. Ayrıca arka girişte 10 Gbps Ethernet, iki USB Type-A giriş, bir HDMI girişi ve "pro" ses jack girişi bulunuyorç 

Wi-fi 6 ve Bluetooth 5'i destekleyen cihaz, ayrıca yeni m1 Ultra çipi ile dikkat çekiyor. M1 çipten çok daha güçlü olan M1 Ultra, cihazın gücü hakkında fikir veriyor.

Gücünü M1 Max veya M1 Ultra çipten alan Mac Studio olağanüstü CPU ve GPU performansa, diğer tüm Mac’lere göre daha fazla birleşik belleğe sahip. Mac Studio, yalnızca 19,5 santimetre kenarlı kare yüzeyi ve 9,4 cm yüksekliğiyle çok az yer kaplıyor. 

M1 Max ile kullanıcılar, yaratıcı iş akışlarını yepyeni seviyelere taşıyabiliyor. Apple çip açısından devasa bir ilerleme olan M1 Ultra ise daha da fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için Mac Studio’ya nefes kesici bir performans sunuyor.

M1 Max’i temel alan M1 Ultra’da, yepyeni UltraFusion mimarisi bulunuyor. Bu mimari, iki M1 Max çip kalıbını birbirine bağlayarak bir "system on a chip" (SoC) oluşturuyor. Benzersiz bir performansı ve özellikleri olan bu sistem, 114 milyar transistörle bir kişisel bilgisayar çipindeki en yüksek transistör sayısına da sahip.

M1 Ultra çipe sahip Mac Studio, son derece güçlü Media Engine’i sayesinde 18 adet 8K ProRes video akışını oynatabiliyor. Mac Studio, M1 Max çiple 64 GB’a kadar, M1 Ultra çiple ise 128 GB’a kadar sistem üzerinde birleşik bellek sunuyor. 

Mac Studio’daki SSD ise 7.4 GBps’ye kadar performans ve 8 TB’a kadar kapasite sunarak kullanıcıların çok büyük projeler üzerinde inanılmaz bir hız ve performansla çalışmasını sağlıyor.

Mac Studio’yu tamamlayan Studio Display ise  tüm Mac’lerle de eşleşiyor. Etkinlikte paylaşılanlara göre, cihaz dört Pro XDR ekranı ve 4K TV'yi birlikte kullanmanızı sağlıyor.  Studio Display geniş bir 27 inç 5K Retina ekrana, Ana Sahne özellikli 12 MP Ultra Geniş kameraya ve uzamsal ses özellikli, yüksek kaliteli ses sunan altı hoparlörlü ses sistemine sahip.

Mac Studio ve Studio Display bir araya geldiğinde her çalışma alanını yaratıcı bir güç merkezine dönüştürüyor. Apple’ın şimdiye kadarki en dayanıklı ve güçlü Mac serisinde yerlerini alan ikili, bugünden itibaren sipariş edilebilecek ve 18 Mart Cuma gününden itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak.

Mac Studio 35.999 TL'den ve eğitime özel 33.839,06 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Studio Display 27.999 TL'den ve eğitime özel 25.759,08TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Maximiles Black
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.