Belge tarama ve yüz tanıma teknolojisi ile açık bankacılığı birleştiren Thirdfort, 15 milyon sterlin yatırım aldı

Paranın yasal bir kaynaktan geldiğini kanıtlamak için bir müşterinin kimliğini kontrol etmek amacıyla kimlik tarama teknolojisini açık bankacılık ile birleştiren Thirdfort, Seri A turda 15 milyon sterlin yatırım aldı.
Belge tarama ve yüz tanıma teknolojisi ile açık bankacılığı birleştiren Thirdfort, 15 milyon sterlin yatırım aldı

Paranın yasal bir kaynaktan geldiğini kanıtlamak için bir müşterinin kimliğini kontrol etmek amacıyla kimlik tarama teknolojisini açık bankacılık ile birleştiren İngiltere merkezli Thirdfort, Breega tarafından yönetilen Seri A turda 15 milyon sterlin yatırım aldı. Tura Element Venture, ComplyAdvantage, Tessian, Fenergo, R3, Funding Circle ve Fidel de katıldı.

2017 yılında, Jack Bidgood ve Olly Thornton-Berry tarafından Londra'da hayata geçirilen Thirdfort, iki farklı ürün sunuyor. Bunlardan ilki hem KYC (müşterinizi tanıyın) kontrolleri için hem de şirketlerin kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine uymalarına yardımcı olmak için kullanılabilen, ticari müşteriler için oluşturulmuş bir "risk motoru" ilk ürün. Bu ürün, DAC Beachcroft, Penningtons Manches Cooper ve Mishcon de Reya gibi şirketler tarafından kullanılıyor.

İkincisi ise ödemelerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için bankaların kendi bankacılık uygulamaları yoluyla bu işletmeleri müşterinin bankasına bağladığı bir uygulama. Söz konusu uygulama açık bankacılık altyapısı üzerine kurulmuş olan bu işletmelerin tüketici müşterileri için oluşturuldu. Thirdfort'un uygulamasının bugüne kadar 500 binden fazla indirildiğini de belirtmek gerek. 

Thirdfort, öncelikle dolandırıcılık tespitine odaklanmasına rağmen ayrıca AML uyumluluk düzenlemeleri için de kullanılıyor. Şirketin CEO'su Olly Thornton-Berry, Thirdfort'un kullanıcılarına özellikle uluslararası para içeren büyük işlemlerde kolaylık sağladığını belirtiyor. 

Thirdfort'un aldığı yatırımı hizmetlerini genişletmeye devam etmek için, özellikle de ödeme altyapısını doğrudan platformuna inşa etmek için kullanacağı açıklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.