Webrazzi Dijital 2022'nin konuşmacıları belli oldu

Webrazzi Dijital 2022, 16 Mart Çarşamba günü, Wyndham Grand İstanbul Levent'te hem online hem de fiziksel olarak gerçekleşecek.
Webrazzi Dijital 2022'nin konuşmacıları belli oldu

Webrazzi'nin 2022'deki ikinci konferansı Webrazzi Dijital 2022, 16 Mart Çarşamba günü, Wyndham Grand İstanbul Levent'te hem online hem de fiziksel olarak gerçekleşecek. Yani konferansımızı Wyndham Grand Istanbul Levent'te yüz yüze bir şekilde gerçekleştireceğiz ve dileyenler Webrazzi Dijital 2022'ye bu şekilde, fiziksel olarak katılabilecekler. Dileyenler ise online katılım gösterebilecek. Ayrıca belirtelim, online katılımda da networking alanı, fuaye alanı gibi imkanlar mevcut olacak.

Dijitalleşme yolunda Türkiye'den dijital reklamcılığa, metaverse'ten yeni nesil reklamcılığa, dijital pazarlama araçlarından yapay zekaya, markalar için büyüme yöntemlerinden NFT'ye dijital dünyanın gündeminde olan birçok konu, Webrazzi Dijital 2022'de önemli konuklarıyla birlikte konuşulacak. 

Konferansımıza buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım. Ayrıca Webrazzi Dijital 2022 ile ilgili tüm merak ettiklerinize de buradan göz atabilirsiniz.

Programını kısa bir süre sonra sizlerle paylaşacağımız konferansımızın ilk tur konuşmacıları da belli oldu. Gelin tüm konuşmacılara hep birlikte bakalım.

Ahmed Faruk Karslı (Kurucu & CEO, Papara)

Liseyi Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde okuyan Ahmed Faruk Karslı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldu. Hukuk Yüksek Lisansı’na İstanbul Üniversitesi’nde devam ediyor. 17 yaşından itibaren serbest ticaretin içinde bulunan, çeşitli girişimcilik hikayelerine imza atan Karslı, 2007-2015 yılları arasında telekomünikasyon, elektronik ve tekstil sektörlerinde girişimcilik yaptı. Aynı dönemde aile şirketlerinde yönetici olarak sorumluluk üstlenen Karslı, bu süreçte daha çok yeni pazarlar, yeni ürünler, bütçe ve raporlama üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. 2013 yılında serbest avukatlık yapmaya başlayan Karslı, 2015 yılında kullanıcılarına basit ve adil finansal hizmetler sunan Papara’yı kurdu.

Ahmet Durmuşoğlu (Kurucu, İcerikbulutu & ContentGo - Roketfy)

Ahmet, Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini reklamcılık ve pazarlama alanlarında yaptı. Türkiye'de internet reklamcılığının en taze olduğu dönemlerden bugüne farklı marka ve ajanslarda görev ve sorumluluklar aldı. 10 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosistemin bir parçası olarak kurucu ortağı olduğu şirketleri globalde büyütmek için ekibiyle birlikte çalışıyor. 2014'de bu yana ise binlerce lokal ve global markanın içerik pazarlaması ile büyümesine eşlik eden icerikbulutu.com ve ContentGo.com'un kurucu ortağı ve CEO'su olarak görev yapıyor. Girişimcilerin aldığını ve kazandığını geri vermesi gerektiğine inanan Ahmet, 2020 yılından günümüze girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için QNBEYOND ve Albaraka Garaj gibi hızlandırma programlarında girişimcilere mentorluk yapıyor. Ahmet geçmişte,  Erospirlanta.com, Roipublic.com gibi markaların kurucu ortağı olarak yer aldı.  Bugünlerde ise taze girişimi roketfy.com üzerinde çalışıyor.

Alemşah Öztürk (Chief Happiness Officer / CEO, 4129Grey)

4129Grey'in Chief Happiness Officer'ı olan Alemsah Ozturk. 5 yıl içinde Türkiye'nin en çok ödül alan ve başarılı dijital reklam ajansı olan 4129!'u Şubat 2007'de kurdu. Ajans 2012 yılında WPP tarafından satın alınmış ve Mayıs 2015'te Gray İstanbul Reklam Ajansı ile birleşmiştir. Sonuç olarak 4129Grey, yeni nesil entegre bir iletişim ajansı olmuştur.

Aydın Bozdemir (Dijital Bankacılık Bölümü İnovasyon ve Dijital Strateji Birimi Müdür Yardımcısı, Türkiye İş Bankası)

Aydın Bozdemir, 2002-2007 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünde okudu. Akabinde Rijksuniversiteit Groningen'de İktisat eğitimi aldı. Harvard Business School Online'da Disruptive Strategy eğitimi de alan Aydın Bozdemir, 2006-2007 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda araştırma stajyeri olarak görev aldı. 14 yıl, 10 ay önce Türkiye İş Bankası bünyesine katılan Bozdemir, o günden bugüne şirkette farklı pozisyonlarda görevlerde bulundu. Aydın Bozdemir, şu anda Türkiye İş Bankası'nın Dijital Bankacılık Bölümü İnovasyon ve Dijital Strateji Birimi Müdür Yardımcısı görevinde.

Aytek Açık (Yönetim Kurulu Üyesi, IAB)

1983 İstanbul doğumlu Aytek Açık, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletme bölümünde eğitimini tamamladı. 2008 yılında Reklamz’de internet reklamcılığına ilk adımını attı. 2010 yılında Zenith Optimedia’da Digital Media departmanında 1 sene çalıştıktan sonra 2011 yılında Ping’de Account Manager olarak  görev almaya başladı. Digiturk, Tuborg, Doğtaş, Penti, Koton, Defacto gibi Türkiye’nin önde gelen birçok markasının digital pazarlama faaliyetlerinin tüm süreçlerinde hizmet veren Aytek Açık, 2013 yılında kurulan Hype’ta, Yönetici Ortak / New Business Development Director olarak görev yaptı. Onedio'da farklı pozisyonlarda görev yapan Aytek Açık, Ocak 2019'dan bu yana IAB'nin Yönetim Kurulu Üyesi'dir. 

Bekir Çağrı Çelik (Kurucu Ortak, Ninja Squad)

Ninja Squad'ın kurucu ortağı olan Bekir Çağrı Çelik, Amerika'da geçtiğimiz 10 senede girişimcilik, dijital pazarlama ve içerik üreticiliği alanlarında uzmanlaştıktan sonra, kendisini web3 ve NFT teknolojisini geliştirmeye ve geniş kitlelere duyurmaya adamıştır. Türkiye'de NFT, web3 ve metaverse kavramlarından ilk bahseden isim olan BCC (Bekir Çağrı Çelik), Ninja Squad markasını kurmadan önce, CyberKongz gibi NFT piyasasının en onde gelen projelerinde üst düzey görevlerde rol almıştır. An itibariyle en büyük motivasyonu Türkiye'den çıkmış Ninja Squad markasını global pazarda en önlerde gelen lider bir marka haline getirmektir.

Berk Orbay (Kurucu Ortak, Hedgeblue)

Berk Orbay, şirket ve banka hazinelerine yönelik yazılımlar geliştiren Hedgeblue'nun kurucu ortağıdır. Aynı zamanda MEF Üniversitesi Büyük Veri Analitiği Yüksek Lisans programında ders vermektedir. Çalışma alanları ağırlıkla niceliksel finans, yöneylem araştırması ve makine öğrenmesi konularını içermektedir. Berk, lisans ve yüksek lisans derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden almıştır. Doktora süresince türev ürün fiyatlamada model seçimi konusu üzerine çalışmıştır. Kariyerinin önemli bir kısmında matematiksel modelleme ve veriye dayanan ürünleri hem startuplarda, hem de kurumsal şirketler için geliştirmiştir.

Ceren Türkben Kaya (EEMEA Tüketiciden sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı, Mastercard)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü ve Londra’daki Central St Martins College Of Art and Design’da Moda Tasarımı ve Pazarlama alanındaki Cool Hunting Programı’nı bitiren Ceren Türkben Kaya, kariyerine Reckitt Benckiser’de Ev-Bakım Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Marka Müdürü Yardımcısı olarak başladı. Ardından Unilever’deki farklı ürün gruplarında marka yöneticisi olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında Unilever İngiltere’ye transfer olan Kaya, burada Global Sürülebilir Yağlar bölümü altında Global ve Bölgesel Kıdemli Marka Geliştirme Yöneticisi olarak görev aldı. 2013 yılında Mastercard bünyesine Güneydoğu Avrupa Pazarlama Yöneticisi olarak katılan Ceren Türkben Kaya, 2020 yılında Mastercard Hızlı Gelişen Pazarlar Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı çalışmalarına devam etti. Şubat 2022 itibariyle Tüketici Odaklı Pazarlamadan Sorumlu EEMEA Başkan Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.

Cüneyt Devrim (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, IAB)

Cüneyt Devrim, 1973’te doğdu. Çevre mühendisi olarak üniversiteden mezun oldu, 1995’te Amerika’da yüksek lisans yaparken dotcom balonun patladığı döneme denk gelen Cüneyt, internetin getireceklerini erkenden görüp 1999’da Türkiye’ye dönüp ortaklarıyla birlikte Project House’u kurdu. 2011’de ise Havas’a şirketin yüzde 51’ini sattı. Şu an Havas İstanbul’un CEO’su olarak göreve devam ediyor.

Gökhan Mataracı (Şirket Ortağı, Veri, Analitik ve Dijital Lideri, KPMG Türkiye)

Büyük çoğunluğu danışmanlık olmak üzere, hem uygulama hem de yönetim anlamında 14 yıldan fazla başarılı bir kariyere sahiptir. Kariyerine 2006 yılında başlamış, ilk olarak yerel bir danışmanlık firmasında sırasıyla Danışman, Proje Müdürü ve Çözüm & Satış Öncesi Direktörü olarak çalışarak birçok büyük ölçekli projeyi tamamlamıştır. Big4 içerisinde Danışmanlık alanında Kıdemli Müdür olarak çalışmış; çözüm stratejilerin geliştirilmesini, proje ve ekiplerin yönetilmesini, müşteri ilişkilerinin ve tedarikçi iletişimlerinin yürütülmesini ve projelerdeki çatışmaları tanımlayarak ve bu çatışmaların çözülmesini sağlamıştır. KPMG'ye katılmadan önce, Türkiye’nin lider bankalarından birinde Kurumsal Veri Ofisi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. Günümüzde ise, KPMG Türkiye Danışmanlık Bölümünde Veri, Analitik ve Dijital Lideri olarak çalışmalarına devam etmektedir. Veri ve analitik, iş zekası, bilgi yönetimi, veri yönetişimi, ana veri yönetimi, kurumsal zeka ve performans yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve müşteri deneyimi alanlarında geniş tecrübesi olup, iş ihtiyaçlarına yönelik proaktif çözümler bulma ve karmaşık koşulları yönetme konusunda üst düzeyde uzmanlığa sahiptir.

Güven Çelikkaya (Kurucu & CEO, HoloNext)

Güven Çelikkaya, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Metaverse teknolojileri üzerine çalışan HoloNext’in kurucusudur. Öncesinde farklı uluslararası mobil oyun firmalarında ürün müdürlüğü ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 2018 yılın sonundan bu yana kurucusu olduğu HoloNext bünyesinde küresel pazarlara yönelik AR / Metaverse teknoloji çözümleri geliştirmeye devam etmektedir. Artırılmış Gerçeklik (AR), Metaverse, Gaming ve Computer Vision alanlarında uzmanlığı olan Güven Çelikkaya’nın aynı zamanda İşletme (MBA) alanında Yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.

İdil Kesten (Ülke Müdürü, Gemius)

2004'te Galatasaray Üniversitesi'nden mezun olan İdil Kesten Gemius'tan önce Comscore'da 4 yıl İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Gemius'ta 7. yılını dolduracak olan İdil Kesten halen Türkiye, Yunanistan ve MENA Ülke Müdürü görevini yürütmektedir. Dijital dünyada paylaştığı raporlarla ilgi çeken sunumlara imza aten Kesten, girişimlere mentörlük desteği de vermektedir.

İlyas Teker (CEO, Mosanta)

İlyas, sayılı markaya, özel olarak hazırlanan SEO danışmanlığı veren Mosanta’nın kurucusudur. 14 yıldır SEO alanında Pegasus, Coca-Cola, adidas, DeFacto gibi 200’den fazla markaya Türkiye, Avrupa ve Amerika’da SEO danışmanlığı verdi. Uzun bir süre Amerika, Chicago’da SEO Direktörü olarak çalıştı. Dijital pazarlama ile ilgili konferansların yanında İlyas, popüler bir çok pazarlama dergisi ve web sitesinde makaleler yazıyor. Ayrıca İngiltere’de faaliyet gösteren DeepCrawl şirketinin danışman kurulunda yer alıyor.

Kemal Anıl Hiçyılmaz (Kurucu Ortak, Ninja Squad)

Ninja Traders ve Ninja Squad'ın kurucusu olan Kemal Hiçyılmaz, Twitter, Youtube ve Twitch gibi platformlarda 4 seneden uzun süredir kripto varlıklar üzerine icerik üretmektedir. 2019'da kurulan Ninja Traders sosyal medya hesaplarında toplam 120 binden fazla kişiye ulaşmanın haricinde Udemy platformunda 20 binden fazla öğrencisi var. Geçtiğimiz sene NFT teknolojisinin popülerleşmesiyle beraber, kripto uzmanlığını NFT ile birlikte harmanlayan Kemal Hiçyılmaz Türkiye'de NFT teknolojisinin tanınmasındaki en önemli isimlerden bir tanesidir.

Leyal Eskin Yılmaz (Yönetim Kurulu Üyesi, IAB)

Leyal Eskin Yılmaz, kariyerine 2001 yılında Unilever’de başladı. Leyal Eskin Yılmaz, 2001-2010 yılları arasında Satış ve Pazarlama departmanlarında çeşitli görevler aldıktan sonra, 2010 yılında İçecekler ve Yeni Projelerden Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü görevine atandı. 2012-2015 yılları arasında Dondurma Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlenen Eskin Yılmaz, Şubat 2016’da Unilever ABD'de Vaseline Global Marka Direktörü olarak atandı. Leyal Eskin Yılmaz, Amerika’da geçirdiği 3 yılın ardından, Mart 2019’da Unilever Türkiye’ye dönüş yaparak Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1 Kasım 2021 itibarıyla Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Leyal Eskin Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. 

Melis Ertem (Turkey & MENA Bölge Direktörü, MMA Global)

Melis Ertem, Turkcell bünyesinde Mobil Pazarlama&Reklamcılık Bölümünü kurdu. 2005 yılında 12 marka, 4 mobil pazarlama ajansı ve 2 ürünle 1 milyon doları olan mobil pazarlama işini, 2010 yılında 450 marka, 25'ten fazla mobil pazarlama, dijital pazarlama, medya ve geleneksel reklam ajansı ve 24 ürünle 100 milyon dolara çıkardı. 2010 yılı sonuna kadar www.fizy.com müzik arama ve dinleme sitesinin satın alınmasına öncülük etti. Müzik STK'ları ile lisans sorunlarını yönetti ve 2011 yılı sonuna kadar GM olarak görev yaptı. Mart 2013'ten beri operatörlere çeşitli ekiplerde uzman danışman olarak dijital ve mobil pazarlama danışmanlık hizmetleri veren Melis Ertem, 2017 yılından beri MMA Global'ın Turkey & MENA Bölge Direktörü olarak görev yapıyor.

Mesut Çevik (Kurucu, Meduba Medya A.Ş.)

1999 yılında PC tabanlı emülatör teknolojileri ve gelişmelerini paylaştığı blogu önce bütün alt yapısını tek başına hazırladığı bir alışveriş sitesine daha sonra da cep telefonları ve mobil teknolojilere odaklı bir haber sitesine dönüştü. 2003 yılında eSymbian.com alan adı altında yapmış olduğu haberler geniş kitlelere ulaşınca Donanım Haber’den teklif aldı ve iş hayatıma Donanım Haber’de devam etti. 2004 yılından 2021'e kadar Donanım Haber çatısı altında yazılı incelemeler, analizler, haberler yayınladı. 2019 yılının ikinci yarısında aktif içerik üretimine başladığım kişisel Youtube kanalımda ise sektör analizleri, teknolojik gelişmelerin gözardı edilen etkileri ve detaylarını anlatıyor. Mesut Çevik, Ocak 2021'de Meduba Medya A.Ş.'yi kurdu.

Özlem Sezgin (Kurucu Avukat, Baysal Sezgin Hukuk Bürosu)

Özlem Sezgin, 2000 yılında başladığı meslek hayatı süresince Turkcell gibi sektör lideri firmaların hukuk süreçlerini yönetmenin yanı sıra, sözleşmeler hukuku, elektronik haberleşme, kişisel verilerin korunması, tüketici hukuku, fikri ve sınai mülkiyet, reklam, medya ve iletişim, elektronik ticaret ve ödeme sistemleri gibi hukuk alanlarının ulusal ve uluslararası mevzuatları, düzenlemeleri ve uygulamaları konusunda deneyim kazanarak Baysal Sezgin Hukuk Bürosu yolculuğuna başlamıştır. Baysal Sezgin Hukuk Bürosu olarak 2016'dan bu yana blockchain ve yapay zeka gibi yeni gelişen teknolojiler ile ilgili projelerin hukuki altyapılarının oluşturulması da dahil olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere, birliklere geniş yelpazede uzmanlaşmış hukuk danışmanlığı hizmeti vermektedir. Sezgin, aynı zamanda MMA Türkiye-Mobil Mecralar Araştırma ve Reklamcılık Derneği Genel Sekreteri, RÖK-Reklam Özdenetim Kurulu üyesi, DPIP-Dijital Pazarlama İletişimi Platformu Danışma Kurulu üyesi ve Teknolojide Kadın Derneği kurucu üyesidir.

Sami Basut (Chief Entertainment Officer, WPP)

Sami Basut'un Cannes Lions, Eurobest, Golden Drum, New York Festival gibi uluslararası jürilerde ülkemizi temsil etti.  Başarılı yönetmen, popüler kültüre mal olmuş birçok reklam filminin yanı sıra Erkekler De Ağlar, Bu Kızın Öyküsü, One Song Stand, Babilin Numarası, Uncancelled Cup gibi markalı içerik alanında bir çok yeni nesil fikri hayata geçirdi.  Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu’nda da görev alan Basut, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde Reklam Yazarlığı dersi veriyor.

Seçil Göker Aycan (Dijital Pazarlama ve Kanal Geliştirme Grup Başkanı, Allianz)

Seçil Göker Aycan, Boğaziçi Üniveristesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına 2006 yılında Turkcell’de Ürün Yöneticisi olrak başladı. 2010 – 2017 yılları arasında Akbank’ta sırasıyla Dijital Müşteri Kazanımı Yöneticisi, Dijital Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü, İnovasyon ve Fintech Ekosistemi Geliştirme Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Aynı zamanda Dijital Bankacılık Strateji ve Dönüşüm Projesi ve Akbank İnovasyon ve Fintech Ekosistemi İş Modeli Dizayn Projelerine liderlik etti. 2018 yılında kariyerinde yönünü perakende e-ticaret sektörüne çevirerek 2 yıl boyunca LC Waikiki Dijital Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlendi. 2020 yılında Dijital Tasarım ve Transformasyon konularında uzmanlaşmış Pint Agency’de kurucu ortak olarak bir çok projede danışmanlık verdi. 2020 yılının sonunda katıldığı Allianz Sigorta’da Dijital Pazarlama ve Kanal Geliştirmeden sorumlu Grup Başkanı olarak görev yapıyor.

Simin Gülen (Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Direktörü, PwC)

Simin Gülen, Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi'nde İşletme Enformatiği eğitimi aldı. Bu süre zarfında RWTH Aachen University'de İşletme eğitimi de aldı. 3 yıldan uzun süre Borusan bünyesinde farklı pozisyonlarda görev yapan Simin Gülen, 2015 yılında PwC'de çalışmaya başladı. Consultant, Senior Consultant, ERP Services Manager, Senior Manager gibi görevlerden sonra şirketin Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Direktörü olarak görev yapmaya başladı.

Zeynep Taptık Bilgen (Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Yürütme Kurulu Başkanı, IAB)

2000 yılından beri dijital reklam pazarlama sektöründe çalışan Zeynep Taptık Bilgen, TED Ankara Koleji'nin ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatında 1995 yılında Star TV Reklam Satış ve Pazarlama departmanında başladı. 2000 yılında Türk Nokta Net ile birlikte dijital dünyaya adım attı. 2004 yılında ortağı Kader Kutun ile birlikte Netcom Medya'yı kurdu. Halen Netcom Medya kurucu ortaklığını yürütmektedir.

SPONSORLAR

Elmas Sponsorlar

Gümüş Sponsor

Konferansımıza buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım. Ayrıca Webrazzi Dijital 2022 ile ilgili tüm merak ettiklerinize de buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.