Finans teknolojilerine odaklanan yerli girişim RiskOptima, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

RiskOptima tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Söz konusu yatırım Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları Figen Korun ve Çağrı Doğançay tarafından yapıldı.
Finans teknolojilerine odaklanan yerli girişim RiskOptima, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kendi geliştirdiği algoritmasıyla ortaklarının parasını çalıştırırken, ulusal ve uluslararası hisse senetleri, emtia vadeli işlemleri, forex, kripto paralar ve hatta uluslararası opsiyon kontratları da içeren portföyler açan ve yöneten RiskOptima, yatırım aldığını duyurdu.

RiskOptima tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Söz konusu yatırım Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları Figen Korun ve Çağrı Doğançay tarafından yapıldı. RiskOptima'ya ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.

Yapay zeka destekli istatistiksel arbitraj algoritması ile akla gelebilecek her türlü finansal enstrümanın içinde yer alabildiği portföyler oluşturan RiskOptima, yaklaşık 2,5 yıllık Ar-Ge çalışması ile birlikte geliştirildi. Riskoptima Finansal Teknolojiler şirketinin Dr. İlkay Boduroğlu tarafından 2021 yılında İstanbul'da kurulduğunu da ekleyelim.

2002 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Executive Programı’nın kurucuları arasında yer alan Boduroğlu, 2,5 yıl önce üniversiteden ayrılarak RiskOptima’yı kurmak için Ar-Ge çalışmalarına başladı.

Riskoptima, bir portföy yönetim şirketiyle yaratılacak sinerji sayesinde oluşturulacak yatırım fonlarını, TEFAS ve BEFAS üzerinden yatırımcılara ulaştırmayı da planlıyor. Girişim, bu fonların satışından sağlanacak fon işletim ücretinin paylaşımı sayesinde gelir elde edecek.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan RiskOptima kurucusu ve CEO'su Dr. İlkay Boduroğlu, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 1 milyon dolar değerleme üzerinden alıkları yatırımla birlikte yeni Finans Mühendisliği Ar-Ge projelerine başlayacaklarını ve Deep Learning’e öncelik vereceklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.