Metaverse kategorisindeki mobil uygulama adedinde son 3 ayda artış var

Son dönemdeki uygulamalarda içinde metaverse geçen uygulamaların adetsel olarak arttığını görmekteyiz. Henüz tam hayata geçmemiş olsa da mevcut uygulamaların da buna uygun olarak şekillenmesi bekleniyor.
Metaverse kategorisindeki mobil uygulama adedinde son 3 ayda artış var

Facebook ismini Meta olarak değiştirdiğinden beri metaverse tag'ini daha çok uygulamada görüyoruz. Kasım ayından beri kendini gösteren bu yaklaşım aslında henüz gerçek bir metaverse'den bahsedilmesi mümkün olmasa da uygulama geliştiricilerin ajandasında yerini almışa benziyor. 

App Store ve Google Play'de 500'den fazla uygulamada metaverse kelimesi ya da kategorisi geçiyor. Son 3 - 4 aydır da bu şekilde adlandırılan uygulamaların adetsel olarak daha fazla olduğunu görüyoruz. Aslında sadece uygulamalar değil, birçok girişim de kendini bu şekilde adlandırmaya ya da yeniden tanımlamaya başladı; özellikle oyun platformlarında gördüğümüz bu gelişme finansal altyapı sunan girişimlerde de kendini göstermekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.