Google, mobil uygulaması için yeni bir koyu renk teması test etmeye başladı

Uzun süredir mobil uygulaması için koyu renk teması sunan Google, mobil uygulaması için yeni bir koyu renk teması test etmeye başladı.
Google, mobil uygulaması için yeni bir koyu renk teması test etmeye başladı

Google'ın arama sayfası için koyu renk temasını test etmeye başladığını geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Uzun süredir mobil uygulaması için koyu renk teması sunan Google, mobil uygulaması için yeni bir koyu renk teması test etmeye başladı.

Edindiğimiz bilgilere göre Google, mobil uygulaması için daha koyu bir tona sahip olan karanlık mod üzerinde çalışıyor. Hatırlatmak gerekirse Google'ın mobil uygulaması için sunduğu koyu renk teması daha çok gri ağırlıklıydı.

Test edilmeye başlayan yeni koyu renk teması ise griden çok siyah rengine daha yakın bir tona sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse Twitter'ın mobil uygulaması da gri - mavi tonlarında ve siyah ağırlıklı olmak üzere iki farklı koyu renk teması sunuyor.

Google da mobil uygulaması için benzer bir yola gidecek gibi görünüyor. Daha koy renk teması için test sürecinin sadece Google'ın Android platformundaki mobil uygulaması için başlamış durumda. Siyah ağırlıklı renk teması Google Arama uygulamasının 13.8 beta versiyonu ile kullanıma sunuldu. Dilerseniz buradan Google mobil uygulamasının beta programına katılabilirsiniz.

Söz konusu yeni renk temasının özellikle OLED ekran panellerine sahip akıllı telefonlarda önemli bir pil tasarrufu sağlaması bekleniyor. Daha koyu renk temasının tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.