Epic Games, müzik platformu Bandcamp'i satın alıyor

Bilhassa bağımsız müzisyenleri odağına alan ve müzisyenlerin albümlerini, merchandise ürünlerinin satışını gerçekleştiren Bandcamp, Epic Games tarafından satın alınıyor.
Epic Games, müzik platformu Bandcamp'i satın alıyor

Bilhassa bağımsız müzisyenleri odağına alan ve müzisyenlerin albümlerini, merchandise ürünlerinin satışını gerçekleştiren Bandcamp, Epic Games tarafından satın alınıyor. Epic Games'ten yapılan bir açıklamaya göre iki şirket de içerik oluşturucuların zor kazanılan paralarının çoğunu elinde tutmasını sağlayan, en sanatçı dostu platformu oluşturma misyonunu paylaşıyor. Bandcamp, Epic'in içerik, teknoloji, oyunlar, sanat, müzik ve daha fazlası için bir içerik oluşturucu pazar yeri ekosistemi oluşturma vizyonunda önemli bir rol oynayacak.

Satın alma sonrasında Bandcamp'in faaliyetlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Bandcamp, sanatçıların ilk gelir modeli (yani sanatçıların her satışın ortalama yüzde 82'sini aldığı) etrafında faaliyet göstermeye devam edecek. Bandcamp Fridays planlandığı gibi devam ederken Daily de sitedeki çeşitli müzikleri öne çıkarmaya devam edecek.

Sahne arkasında, albüm sayfaları, mobil uygulamalar, ürün araçları, ödeme sistemi, arama ve keşif özellikleri gibi temel özelliklerden plak baskı sistemi gibi daha yeni girişimlere kadar uluslararası alanda genişlemek ve Bandcamp genelinde geliştirmeyi ilerletmek için Epic ile birlikte çalışılacak. Bandcamp'in Epic Games tarafından satın alınmasıyla platformda canlı yayınlara da başlanacak.

Epic Games, her ne kadar oyun odağında işler yapıyor olsa da şirketin oyun dışı satın alımları da bulunuyor. Bunun en önemli örneği ise Houseparty. Görüntülü grup sohbet platformu Houseparty, 2020'de Epic Games tarafından satın alınmış ve akabinde Fortnite ile entegre bir şekilde çalışmaya başlamıştı. Bandcamp satın alması sonrasında Epic Games'in neler yapacağını heyecanla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.