Sosyal yatırım uygulaması Shares, 40 milyon dolar yatırım aldı

Sosyal yatırım uygulaması Shares, A serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı.
Sosyal yatırım uygulaması Shares, 40 milyon dolar yatırım aldı

Benjamin Chemla, Harjas Singh ve François Ruty tarafıdan kurulan sosyal yatırım uygulaması Shares, A serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen tura, Singular, Global Founders Capital ve Red Sea katılım gösterdi. 

Bu noktada Valar Ventures'un tohum yatırım turunda girişime 10 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatalım. Böylece Shares'in aldığı yatırım miktarı 50 milyon dolara ulaşmış oldu. 

Girişimin faaliyet alanı

Shares kullanıcıların kısmi olarak hisse almasını sağlıyor. Üstelik 1pound'tan başlayan yatırımlar yapabiliyorsunuz. İşlem yapmak için herhangi bir komisyon ücreti ödemeniz gerekmiyor. Ancak alış ve satış fiyatları arasında fark olabiliyor. Girişim, borsada işlem yapabilmek adına broker olarak Alpaca Securities LLC ile iş birliği yapıyor. 

Shares, Londra, Paris ve Krakow'da toplamda 130 tam zamanlı çalışan buluyor. 

Öne çıkan özellikleri

Shares'i piyadaki diğer yatırım uygulamalarından ayıran özellik ise kullanıcılara sosyal bir ortam sunması. Kullanıcılar, uygulama içinde yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulunabiliyor. Bu bağlamda kullanıcılar uygulama içinde tartışma grupları oluşturabiliyor. 

Şirket ayrıca Venmo benzeri bir arayüz ile yatırım odaklı bir haber kaynağı sunuyor. Bu sekme üzerinden arkadaşlarınızın aldığı ve sattığı hisseleri görebiliyorsunuz. Aynı alandan gönderileri beğeni ve yorum bırakabiliyorsunuz. 

Şirketin gelecek planları

Bugün itibariyle uygulamasını  App Store ve Google Play'de yayına alan girişim, şu an için yalnızca Birleşik Krallık kullanıcılarına açıldı. İlerleyen dönemde uygulamanın diğer Avrupa ülkelerine açılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.