SciPlay, yerli mobil oyun geliştiricisi Alictus'u 100 milyon dolara satın alıyor

SciPlay Corporation, Alictus’un yüzde 80 hissesini 100 milyon dolar karşılığında satın alacağını duyurdu.
SciPlay, yerli mobil oyun geliştiricisi Alictus'u 100 milyon dolara satın alıyor

Ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri, çeşitli yatırım ve satın alma gelişmeleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Mobil oyun sektöründeki diğer firmaların aksine yatırım almadan yoluna devam eden bir girişim olarak karşımıza çıkan girişim Alictus ile ilgili tüm detayları geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık

Mobil ve web platformlarında dijital oyunların geliştirici ve yayıncısı konumunda bulunan ABD merkezli SciPlay Corporation, geniş yelpazede bir küresel oyun geliştiricisi olma hedefi doğrultusunda Alictus’u satın alacağını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre SciPlay, ilk etapta Alictus’un yüzde 80 hissesini 100 milyon dolar karşılığında satın alacak.

Kalan yüzde 20 oranındaki hisse ise önümüzdeki 5 yıl içinde yine SciPlay tarafından satın alınacak. Yüzde 20 oranındaki hissenin spesifik gelir ve karlılık hedeflerine tabi olacak şekilde, eşit taksitler halinde toplamda 0 ila 200 milyon dolar arasında değişecek bir tutarda satın alınacağını da ekleyelim.

2013 yılında Ecem Baran ve Emre Taş tarafından Ankara'da kurulan Alictus, başarılı hyper-casual oyunlarıyla kendini kanıtlamış bir geliştirici olarak ön plana çıkıyor. Alictus'u rakiplerinden ayıran en önemli detay ise sahip olduğu uygulama içi reklam modeli.

Pek çok oyunu ABD App Store'da üst sıralarda yer alan Alictus'un 2019 yılından bu yana toplamda 300 milyondan fazla indirme sayısına ulaşan popüler oyunlar geliştirdiğini de ekleyelim. Alictus'un oyunları arasında ise Candy Challenge 3D, Rob Master 3D, Deep Clean Inc., Oh God!, Money Buster! ve Collect Cubes yer alıyor.

Alictus’u satın alarak hızla büyüyen hypercasual oyun pazarındaki genişlemesini sürdürmeyi hedefleyen SciPlay, gerçekleşen satın alma ile birlikte günlük aktif kullanıcılarda yaklaşık 1,8, aylık aktif kullanıcılarda ise yaklaşık 28 milyon artış sağlamış oldu.

Gerçekleşen satın alma ile birlikte Alictus'un Türkiye'deki stüdyosunun SciPlay'in uluslararası stüdyo ağına ekleneceğini de belirtelim. Alictus, satın alma sonrasında da kurucu ortaklar Emre Taş ve Ecem Baran önderliğinde mevcut yönetim ekibi tarafından yönetilmeye devam edilecek.

Alictus gibi kendini kanıtlamış bir pazar lideri ile ortaklık kurarak casual oyun pazarındaki genişlemelerine devam etmekten dolayı son derece heyecanlı olduklarını belirten SciPlay İcra Kurulu Başkanı Josh Wilson, Alictus'un liste başı oyunları geliştirme konusunda etkileyici bir kültüre ve olağanüstü bir geçmişe sahip olduğunu da paylaştı.

Alictus'un dünyanın önde gelen hyper-casual oyun şirketlerinden biri olmayı başardığını belirten Alictus CEO’su ve kurucu ortağı Emre Taş, Alictus kurucu ortağı ve COO’su Ecem Baran ile birlikte büyüme stratejilerinin bu önemli noktasında SciPlay ile güçlerini birleştirmekten dolayı heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.

Hiç yatırım almadan ABD'de App Store'da en çok indirilen oyunlar listesinde pek çok kez yer alan bir girişime dönüşen Alictus ile ilgili tüm detaylara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.