Prefabrik ev üreticisine dönüşen Veev, 400 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde prefabrik ev üreticisine dönüşen inşaat şirketi Veev, Bond'un liderliği üstlendiği Seri D turda 400 milyon dolar yatırım aldı.
Prefabrik ev üreticisine dönüşen Veev, 400 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde prefabrik ev üreticisine dönüşen inşaat şirketi Veev, Bond'un liderliği üstlendiği Seri D turda 400 milyon dolar yatırım aldı. Eski adı Lennar Ventures olan LenX, Zeev Ventures, Fifth Wall Climate Tech ve JLL Spark Global Ventures da tura katıldı. Veev, Mart 2021'de gerçekleşen Seri C turda da 100 milyon dolar yatırım almıştı. Ancak yeni yatırım, Veev'in değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkararak şirketi unicorn seviyeye ulaştırdı. 

2008 yılında Amit Heller, Ami Avrahami ve Dafna Akiva tarafından kurulan Veev, anahtar teslimi, yüksek kaliteli evler inşa etmek için teknolojik bir yol izleyen bina teknolojisi şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Veev'in sistemi, mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat (MEP) ile tamamlanmış, tamamen kaplanmış duvarlar üretmek için tescilli bir panel yaklaşımından yararlanıyor. Önceden kontrol edilen duvarlar, son teknoloji "tak ve çalıştır" sistemi kullanılarak kuruluma hazır olarak sahaya teslim ediliyor.

Hayatına geleneksel bir gayrimenkul geliştiricisi ve varlık yöneticisi olarak başlayan Veev, 2017'de prefabrikasyon yeteneklerine odaklanmaya başladı ve 2018'de kendi tabiriyle inovasyon oluşturmaya odaklanan dikey olarak entegre bir geliştiriciye dönüştü. Veev, yeni evler tasarlamak ve üretmek için üç boyutlu tasarım dosyaları gibi dijital üretim malzemeleri kullanıyor. 

Veev, kısa süre önce San Jose'de 78 üniteli bir konut geliştirme projesini tamamladı ve bu projenin tamamlanması sadece 90 gün sürdü. Kasım ayında Veev, Lennar ile Kuzey Kaliforniya'da 102 ev inşa etmek için bir ortaklık duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.