Drone ile teslimat servisi Wing, 200 bin teslimat gerçekleştirdi

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in drone ile teslimat servisi Wing, şu ana kadar toplamda 200 bin teslimat gerçekleştirdiğini duyurdu
Drone ile teslimat servisi Wing, 200 bin teslimat gerçekleştirdi

Geliştirdiği drone modelleri ile birlikte temassız teslimatlar gerçekleştirebilen bir şirket olarak karşımıza çıkan Wing'den ilk olarak 2020 yılının Nisan ayında sizlere bahsetmiştik. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in drone ile teslimat servisi Wing, şu ana kadar toplamda 200 bin teslimat gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Wing, 2021 yılının Ağustos ayında yaklaşık 100 bin teslimat gerçekleştirdiğini de aktarmıştı. Kısacası Wing, neredeyse yarım yıl gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirdiği teslimat sayısını iki katına çıkarmayı da başarmış oldu.

200 bin teslimat içinde test için gerçekleştirilen teslimatların yer almadığını da ekleyelim. ABD'nin Virginia eyaleti, Finlandiya ve Avustralya'da aktif olarak hizmet veren Wing'in ana odağında ise Avustralya bulunuyor. Wing tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yılın ilk iki ayında Avustralya'da 30 bini aşkın teslimat gerçekleştirdi.

Pandemi döneminde e-ticaret ve temassız teslimat seçeneklerinin popülerleşmesi ile birlikte hızla büyüyen Wing, günlük ortalama 1000 teslimata da ulaşmış durumda. 200 bin teslimat barajını geçmelerinin yanı sıra önemli bir iş birliğini de duyuran Wing, Avustralya'nın önemli süpermarket zincirlerinden olan Coles ile iş birliğine gittiğini duyurdu.

Coles'un 250'yi aşkın ürünü Avustralya'nın başkenti olan Kanberra'da Wing droneları ile birlikte kullanıcılara teslim edilecek. Teslimatı Wing droneları ile gerçekleştirilebilecek ürünler arasında ekmek, taze ürünler, atıştırmalıklar, mutfak gereçleri ve sağlık ürünlerinin yer aldığını da ekleyelim. Dronela teslimat modeli ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.