Apple, Rusya için ürün satışını durdurdu

Apple'ın Rusya web sitesi aktif durumda olsa da sipariş verme aşamasında kullanıcıların karşısında teslimat için uygun olmadıklarını gösteren bir uyarı çıkıyor.
Apple, Rusya için ürün satışını durdurdu

Visa ve Mastercard'ın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle uygulanan hükümet yaptırımları kapsamında Rusya merkezli finansal kuruluşlarını engellemeye başlayacağını dün sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Rusya için uygulanan yaptırımlara Apple da katılıyor.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin ürün satışları Rusya için durduruldu. Apple'ın Rusya web sitesinin aktif durumda olduğunu fakat sipariş verme aşamasında kullanıcıların karşısında Apple Store'un şu an kapalı olduğu ile ilgili bir uyarının çıktığını da ekleyelim.

Ukrayna için canlı trafik verileri durduruldu

Ülkedeki satış kanallarına yapılan tüm gönderimini durduran Apple, ürün satışının yanı sıra servisleri ile ilgili önemler de aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Apple Pay ve şirketin diğer servisleri de Rusya için sınırlandırıldı. Sınırlanan servisler arasında ise Apple haritalar da bulunuyor. Apple, haritalar içinde yer alan canlı trafik verilerini güvenlik nedenleri ile Ukrayna için durduru.

Rusya merkezli medya kuruluşları olan RT News ve Sputnik News için de önemli bir kısıtlama getiren Apple, bu kuruluşların mobil uygulamalarını Rusya dışında App Store'dan kaldırdı. Kısacası şu an için RT News ve Sputnik News mobil uygulamalarına sadece Rusya'da yer alan Apple kullanıcıları erişebiliyor.

Pek çok marka Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle ülkeye yaptırımlar uyguluyor. Günümüzün en önemli otomobil üreticilerinden olan BMW de dün yaptığı bir açıklama ile Rusya içindeki üretimi ve otomobil satışını durdurduğunu paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.