Weee!, SoftBank liderliğinde 425 milyon dolar yatırım aldı

Weee! tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, E serisi yatırım turunda 425 milyon dolar yatırım aldı. E serisi yatırım turunun SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim.
Weee!, SoftBank liderliğinde 425 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemiz ile birlikte tüm dünyayı etkisini altına alan pandemi, bazı iş alanların hızlı bir şekilde büyümesini de sağladı. Bu alanların başında ise online market alışverişi yer alıyor. Online market alışverişi hizmeti sunan ABD merkezli Weee!, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Weee! tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, E serisi yatırım turunda 425 milyon dolar yatırım aldı. E serisi yatırım turunun SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim. Yatırım turuna SoftBank Vision Fund 2 haricinde ise Greyhound Capital ve şirketin eski yatırımcıları da katıldı.

Girişimin eski yatırımcıları arasında ise Arena Holdings, Blackstone, DST Global, Goodwater Capital, iFly.vc, Lightspeed Ventures, Tiger Global, VMG ve XVC bulunuyor.

Gerçekleşen yatırım ile birlikte SoftBank Investment Advisers yönetici partneri Lydia Jett, Weee! girişiminin yönetim kuruluna katıldı. Alınan 425 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Weee! girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 860 milyon doları geçtiğini de ekleyelim.

Weee!'nin güncel şirket değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. En son geçtiğimiz yılın Mart ayında 316 milyon dolar yatırım alan Weee!, değerlemesini 4,1 milyar dolar olarak açıklamıştı. 2015 yılında Larry Liu tarafından Kaliforniya'da kurulan Weee!, rakiplerinden farklı olarak belirli etkin grupların market ürünlerini satıyor.

Toplamda 10 binden fazla ürün çeşidine sahip olan Weee! platformunun içinde Çin, Japonya, Kore, Vietnam, Filipinler, Hindistan ve Latin Amerika odaklı ürünler bulunuyor. Her hafta platformuna 500 yeni ürün ekleyen Weee!, kullanıcılarına online market alışverişinin yanı sıra yemek siparişi deneyimi de sunmak adına 1000 restoran ile iş birliği içinde de çalışıyor.

Oldukça başarılı bir 2021 yılını geride bırakan Weee!, 1 yıl içinde aylık aktif kullanıcısı sayısını ise yüzde 150 oranında artırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.