Insider, 121 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Insider, QIA'in liderliği üstlendiği Seri D yatırım turunda Riverwood Capital ve Sequoia Capital'dan 121 milyon dolar yatırım aldı.
Insider, 121 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Insider, Sequoia Capital’dan 2018’de Seri B ve Temmuz 2020’de aldığı 32 milyon dolarlık yatırımla Seri C turunu tamamlamıştı. Şimdi edindiğimiz bilgilere göre merkezi şirket, QIA'in liderliği üstlendiği Seri D yatırım turunda 212, Riverwood Capital ve Sequoia Capital'dan 121 milyon dolar yatırım aldı. Henüz Insider'dan bir açıklama gelmese de aldığımız bilgilere göre bu yatırımla değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkararak unicorn şirket seviyesine ulaştı.

Insider’ın yapay zeka destekli Çok Kanallı Büyüme Yönetim Platformu, pazarlama uzmanlarının dijital kanallarını tek bir platform ile entegre etmesine, kullanıcı verilerinin birleştirilmesine, kullanıcıların gelecek davranışlarını makine öğrenimi destekli bir öneri motoruyla tahmin etmesine ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmasına imkan tanıyor.

15’ten fazla yapay zeka algoritmasına sahip olan platform, bu algoritmalar sayesinde müşteri segmentlerinin dönüşüm sağlama, satın alma ve kaybedilme olasılıklarına yönelik tahminlerde bulunarak; dijital pazarlama uzmanlarının müşteri deneyimlerini iyileştirmelerini sağlıyor.

Insider, sadece dakikalar içerisinde gerçekleşen ve son derece kolay olan entegrasyonu ile pazarlama departmanlarının teknik ekiplere olan bağlılığını ortadan kaldırıyor. Özetle, Insider dijital pazarlama uzmanlarının kullanıcı ediniminden (acquisition), kullanıcı dönüştürmeye (activation), sadık kullanıcı kitlesi yaratmaktan (retention), kar getirisine (revenue) kadar satış döngüsünün her evresindeki pazarlama faaliyetlerine dokunarak; dönüşüm oranı (CR), müşteri edinme maliyeti (CAC), müşteri yaşam boyu değeri (LTV), ortalama sepet tutarı (AOV) gibi önemli büyüme metriklerini yönetmelerini sağlıyor.

Operasyonlarını 25 ülkede sürdüren Insider, yerel ekipleri ile UNIQLO, Singapore Airlines, Marks & Spencer, Estée Lauder, Virgin, Samsung, Carrefour, Dominos, Toyota, Newsweek, Avon, MediaMarkt, AVIS, Allianz, BBVA, IKEA ve CNN gibi sektör liderlerini içeren 800'den fazla global markanın dijital hedeflerine hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmasına destek oluyor.

Şirket, kısa bir süre önce de hisse sahibi çalışanlarına nakit çıkışı hakkı sunarak, nakit çıkışı isteyenlerden hisselerinin bir bölümünü satın almak için yaklaşık 8 milyon lira ayırdığını açıklamıştı.

Detaylar geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.