HTC'den metaverse vizyonu: Viverse

Hayatımıza bir akıllı telefon üreticisi olarak giren fakat sonra bu alanı tamamen bırakarak sanal gerçeklik gözlüklerine odaklanan HTC, metaverse vizyonunu paylaştı.
HTC'den metaverse vizyonu: Viverse

Facebook'un çatı şirket ismini Meta olarak değiştirmesi ile birlikte popülerliğini hızla artıran metaverse konsepti, markaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Hayatımıza bir akıllı telefon üreticisi olarak giren fakat sonra bu alanı tamamen bırakarak sanal gerçeklik gözlüklerine odaklanan HTC, metaverse vizyonunu paylaştı.

HTC CEO'su Cher Wang tarafından tanıtılan Viverse, temelinde sanal bir dünya olarak karşımıza çıkıyor. Cher Wang tarafından aktarılan bilgilere göre Viverse, HTC'nin sanal gerçeklik gözlüğü olan Vive VR modelleri ile entegre bir şekilde çalışacak.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için sanal bir dünya sunma hedefi ile birlikte geliştirilen Viverse, özellikle çocuklar için güvenlik odağında bir deneyim sunmayı planlıyor. Ebeveynler için Vive Guardian isimli bir uygulama geliştiren HTC, bu uygulama üzerinden tüm sanal ekosistemi ile ilgili güvenlik özelliklerinin kontrol edilmesine de olanak da tanıyor.

Viverse içinde yapabilecekleriniz arasında ise artırılmış gerçeklik teknolojisi ile spor yapma, müze ziyaretleri gerçekleştirme, konserlere katılma, toplantı ve buluşmalar düzenleme, kripto paralar ile şarap satın alma ve şarap tadımlarına katılma yer alıyor.

Kısacası HTC, şirketin metaverse vizyonunun bir ürünü olarak karşımıza çıkan Viverse ile birlikte kullanıcılarına sanal olarak sosyalleşebilecekleri bir dünya sunuyor.

Cher Wang tarafından aktarılan bilgilere göre Viverse içinde sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, blockchain ve 5G teknolojileri aktif bir şekilde de kullanılacak. Viverse ve HTC'nin diğer çalışmaları ile ilgili tüm detaylar ise bugün başlayan MWC Barcelona 2022 etkinliğinde paylaşılacak. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.