Gıda teknoloji şirketi Better Dairy, 22 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli şirket; hayvansız, maya fermentasyonu ile süt üretimi yapıyor. Better Dairy, mozerella gibi yumuşak yapılı peynir üretimine odaklanıyor.
Gıda teknoloji şirketi Better Dairy, 22 milyon dolar yatırım aldı

Süt üretimi için harcanan su miktarı 650 litre. Bir taraftan da üretim esnasında 1,7 milyar tondan fazla karbondioksit gazı ortaya çıkıyor. Gıda talebinin karşılanması ve çevrenin korunması için küresel süt ve süt üretiminin en aza indirilmesi tartışılan meseleler arasında yer alıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre gıda teknoloji şirketi Better Dairy, 22 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım peynir üretme teknolojisinin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Happiness Capital tarafından yönetilen yatırım turuna Manta Ray, Acequia Capital ve Stray Dog Capital katıldı.

Yeni gelen yatırım peynir üretme teknolojisinin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.Bir taraftan iş gücü üç katına çıkarılacak. Geçen Aralık ayında şirketin aldığı 1,6 milyon pound'luk yatırım ilk ürünlerini piyasaya çıkartmak için kullanılmıştı.

Şirket, 2019 yılında Jevan Nagarajah tarafından kuruldu. İngiltere merkezli şirket; hayvansız, maya fermentasyonu ile süt üretimi yapıyor. Better Dairy, mozerella gibi yumuşak yapılı peynir üretimine odaklanıyor. Şirketin hedefi, teknolojilerini daha sert peynir çeşidi üretmek.

Nagarajah, “Bu teknoloji aynı zamanda süt kullanmadan da peynirin lezzetli olabileceğini gösteriyor. Yani, peynir daha lezzetli hale geliyor" diyerek ürettikleri teknolojinin yarattığı faydaya dikkat çekiyor. Elbette Better Dairy, süt ürünleri alanında yalnız değil. Alanda Clara Foods, NotCo, Climax Foods ve Perfect Day gibi şirketler dikkat çekiyor. 

Geçen aylarda foodtech girişimi The Every Co.'nun 175 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Toplam yatırım miktarı 233 milyon dolara çıkaran şirketin. yeni yatırımını şirketin üretim süreçlerini şekillendirmek için kullanılacağını söylemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.