Perakende teknolojilerinde veriye yatırımlar devam ediyor

Teknolojik yatırımlar devam ederken veri ile ilgili altyapıların geliştirilmesi hala ön sıralarda. Anlamlı veri okuması ve analizi için de bu konuda çalışan ekiplere de yatırım yapılması gerekiyor.
Perakende teknolojilerinde veriye yatırımlar devam ediyor

Müşteri ile doğrudan ilişkide olan tüm markalar daha teknolojik süreçler geliştirmeye devam etmekte. Teknolojinin mevcut süreçleri derinden değiştirdiği birçok örnek zaten mevcut; yapay zeka destekli müşteri hizmetleri ya da depolardaki akıllı sistemler gibi. Bununla birlikte hangi teknolojinin nasıl bir kazanç getireceği hala birçok durum için net olmayabiliyor. 

Özellikle yapay zeka ile başlayan cümlelerde getirilen vaatler, yapay zekanın uygulandığı her sürecin kesin ve hızlı getiriye dönüşeceği yanılgısını da beraberinde getiriyor. Birçok teknolojinin getireceği kâr ya da zararın ne kadar olduğunun anlaşılmasının zaman alan ve denemeleri de gerektiren bir durum yaratması bazı açılardan yatırımcıların yeniliklerin etkisini olduğundan farklı görmesine de neden olmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.