Yıldız Ventures, video alışveriş platformu ClickMe Live'a 4,4 milyon dolar yatırım yaptı

ClickMe Live, tüm tüketici gruplarını hedeflerken, canlı yayınlar, reels (kısa videolar), hikayeler ve reklam filmleri ile tüketiciye doğrudan ürünlerin satıldığı bir video pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor.
Yıldız Ventures, video alışveriş platformu ClickMe Live'a 4,4 milyon dolar yatırım yaptı

Yıldız Holding'in yatırım kolu Yıldız Ventures, video odaklı alışveriş platformu ClickMe Live'a yatırım yaptı. ClickMeLive’ın yatırımcıları arasında SGN Family Office, Yıldız Ventures’ın yanı sıra Codeway Studios Kurucusu Anıl Şimşek, Platform XIT Kurucuları Deniz Güven ve Tarkan Ersubaşı, Dr. Nuri Demirdöven ve Çetin Amato bulunuyor.

ClickMe Live, tüm tüketici gruplarını hedeflerken, canlı yayınlar, reels (kısa videolar), hikayeler ve reklam filmleri ile tüketiciye doğrudan ürünlerin satıldığı bir video pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor. Platformun içerik dünyası ve e-ticaret arasındaki mesafeyi kısalttığı iddia edilirken ClickMe Live, yüksek satış dönüşüm oranları sunuyor. ClickMe Live, aslında son dönemde yükselişte olan canlı online alışveriş trendinin bir ürünü, zira platform online satış için gelişmiş ve etkileşimli bir yol sunmayı hedefliyor.

Platform, özellikle mikro ifluencer'ları odağına alıyor ve onların kazançlarını artırmayı hedefliyor. ClickMe Live, fenomenler ile markaları bir araya getiriyor. Platformda alışveriş yapabilmek için illa mağaza sahibi olmak gerekmiyor, herkes her yerden satış yapabiliyor. Satılan ürünler gerçek zamanlı olarak kullanıcıya tanıtılıyor. Kısaca ClickMe Live, online alışveriş ve video içeriği bir arada barındırıyor. 

LinkedIn'e göre ClickMe Live, şu anda 30'dan fazla çalışana sahip. Platforma ise hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan ulaşmak mümkün. ClickMeLive, aldığı bu yatırımla uygulamayı geliştirmeyi ve Türkiye’de büyümeyi, orta vadede ise Avrupa ve ABD’ye eş zamanlı açılmayı hedefliyor.

2019 yılında Yıldız Holding bünyesinde kurulan Yıldız Ventures ise bugüne kadar Trademonday, Deepneed, Arkim gibi birçok girişime yatırım yaptı. Yıldız Ventures, yenilikçi iş fikirlerine üç farklı programla destek veriyor. Hızlandırma, İnkübasyon ve Finansal Yatırım başlıkları altında sunulan bu programlarda ulusal ve uluslararası düzeyde girişim projelerine odaklanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.