WhatsApp, iOS sürümü için sesli aramaları yeniden tasarlıyor

WhatsApp, yeni bir iOS beta sürümünde, platformun gelecekteki bir güncelleme için yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü planlıyor. Sürüm 22.5.0.70 ile sesli aramalar konusunda yeni bir tasarım bizleri bekliyor.
WhatsApp, iOS sürümü için sesli aramaları yeniden tasarlıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, bir süredir hayatlarımızda sadece mesaj odağında değil, sesli ve görüntülü aramalarıyla da yer ediniyor. Zira analog birçok şeyde olduğu gibi bu alanda da hızlı bir dijital dönüşüm mevcut. WhatsApp da bu kapsamda, uygulamasında sesli arama deneyimini iyileştirmek için çalışıyor.

WABetaInfo'nun ortaya çıkardığı bilgilere göre şirketin yeni bir iOS beta sürümünde, platformun gelecekteki bir güncelleme için yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü planladığını görüyoruz. Sürüm 22.5.0.70 ile sesli aramalar konusunda yeni bir tasarım bizleri bekliyor. Yeni tasarım, sadece birkaç beta kullanıcısına sunulurken paylaşılan ekran görüntüsüne göre WhatsApp, bir grup görüşmesindeyken arayüzünü geliştiriyor. 

Şirket, bir süredir iOS'ta sesli mesajlar için görünür dalga biçimlerini sunuyor. Ancak şimdi WhatsApp'ın aramalara da gerçek zamanlı ses dalga biçimleri getirmeyi planladığını görüyoruz. Bu özellik sayesinde kimin, ne zaman konuştuğunu veya kimin mikrofonunu açık bırakmaması gerektiğini tam olarak bilebilmek mümkün hale gelecek. WABetaInfo'ya göre WhatsApp, sesli aramalara duvar kağıtları seçeneği de sunacak. Fakat bu özellik şu anda sadece belirli iOS beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

WhatsApp, sesli aramaları iyileştirmesinin yanı sıra uçtan uca şifreleme göstergeleri üzerinde de çalışıyor. Aslında WhatsApp'ta uçtan uca şifreleme özelliği bir süredir var, ancak WhatsApp ekibi gizlilikten emin olunması, yani iki kişinin konuşmasının sadece iki kişi arasında kaldığının garanti edilebilmesi için yeni görsel eklemeler sunacak. 

Bu özelliklerin resmi olarak ne zaman yayına alınacağı veya Android kullanıcıları için beta sürümünün ne zaman başlayacağı henüz belli değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.