Cameralyze, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

En son 2020 yılının Ağustos ayında melek yatırımcılardan 1 milyon TL yatırım alan Cameralyze, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Cameralyze, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kamera görüntülerini analiz eden bir girişim olarak karşımıza çıkan Cameralyze'ı geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. En son 2020 yılının Ağustos ayında melek yatırımcılardan 1 milyon TL yatırım alan Cameralyze, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Cameralyze tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Heaventures ve Hatcher firmalarından 3 milyon dolar değerleme üzerinde yatırım aldı. Cameralyze'ın 3 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turunda ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı.

Pandemiden sonra önemi iyice artan ve yapay zekanın önemli dallarından biri olan görüntü işleme (computer vision) teknolojisini herkesin erişebileceği bir şekilde yani "no-code" platform ile sunan Cameralyze, 2019 yılında İstanbul'da kuruldu.

Aldıkları yatırımla Amerika'da küçük ve orta boy işletmelere ulaşmak istediklerini belirten Cameralyze Kurucu Ortağı Ufuk Dağ, insan hayatını kolaylaştıracak böyle bir aracın özellikle herkes tarafından erişilebilir ve kullanılabilir olmasının onlar için oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bu doğrulta ilk olarak bu işletmelere ulaşabilecek ama görüntü işleme konusunda tecrübesi olmayan entegratör ve geliştirici firmalara ulaşmak istediklerini de paylaşan Dağ, aldıkları yatırımla birlikte Cameralyze ekibini büyütmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Cameralyze girişiminin Webrazzi Arena 2019 yarışmacıları arasında yer aldığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz Ağustos ayında Cameralyze kurucu ortağı Ufuk Dağ ile birlikte keyifli bir röportaj da gerçekleştirmiştik. Dilerseniz röportajımızı aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.