Yeme bozukluğu hastalıklarını tedavi etmeye odaklanan Equip, 58 milyon dolar yatırım aldı

Eqıip, temelde evde terapi imkanı sağlıyor. Hastaları online haftalık periyodlarla beş kişilik bir bakım ekibiyle tedavi ediyor.
Yeme bozukluğu hastalıklarını tedavi etmeye odaklanan Equip, 58 milyon dolar yatırım aldı

Yeme bozuklukları Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “önemli tıbbi durum” olarak tanımlıyor. Bu hastalığın temelinde kişilerin bedenini olduğundan şişman ya da şekilsiz bulması yatıyor. Amerikan Psikiyatri Birliği (APA), klinik yeme bozukluklarını; Anoreksiya Nevroza, Bulimiya Nevroza olmak üzere 3 grup altında topluyor. Yeme bozukluğu hastalıklarının ABD'de yaygın olduğu biliniyor. Ülke genelinde 28,8 milyon kişi bu hastalıktan muzdarip. Özellikle ABD'de bu alanda çalışan girişimler oldukça değerli ve yatırımcıların yakın markajında...

Bugün edindiğimiz bilgilere göre online yeme bozukluğu tedavisine odaklanan Equip, 58 milyon dolar yatırım aldı.  Yatırım turu, Chernin Group (TCG) liderliğinde gerçekleşti. Tura Tiger Global, General Catalyst, F-Prime Capital, Optum Ventures, 406 Ventures ve Katie Couric Media da katıldı. San Diego merkezli şirket, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek için kullanacak. Equip'in bugüne kadar 74,7 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

2019 yılında kurulan Equip, Kristina Saffran ve Dr. Erin Parks tarafından hayata geçirildi. İki kurucu da gençlik yıllarında yeme bozukluğu hastalığıyla mücadele etmiş. Equip, temelde evde terapi imkanı sağlıyor. Şirket, hastaları haftalık periyodlar halinde online beş kişilik bir bakım ekibiyle tedavi ediyor. Terapi yöntemi olarak bilişsel davranışçı terapiyi kullanıyorlar.

Ekip hastaları önce etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim, sosyoekonomik durum, vücut ölçüleri gibi parametreler kapsamında değerlendiriyor. ABD'nin 40 eyaletinde yer alan şirket, Medicaid'in yanı sıra 10 sağlık sigortası şirketi ile çalışıyor. Yeme bozukluğunun tedavisine yardımcı olmak için teknolojiyi kullanmak isteyen şirketler arasında Recovery Record da bulunuyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.