Mark Zuckerberg'den çalışanları için yeni tanım: Metamates

Mark Zuckerberg, şirketin yeni değerlerini anlattığı sanal bir toplantıda çalışanların bundan sonra "Metamates" olarak anılacağını açıkladı. 
Mark Zuckerberg'den çalışanları için yeni tanım: Metamates

Mark Zuckerberg, tüm çalışanların katıldığı sanal bir toplantıda şirketin yeni değerlerini anlattı. Şirket değerlerinin bazıları yeni kavramlarla yer değiştirirken, çalışanların bundan sonra "Metamates" olarak anılacağını açıkladı. 

Bu açıklama ABD'de konuyu takip eden gazeteci lLex Heath tarafından hiciv eşliğinde dile getirildi. Zuckerberg'in açıklama esnasında ciddiyetini kaybetmediğini belirten Heath, gemiler (ship) ve aynı gemide hizmet eden kişiler (shipmate) ile ilgili bir hikaye anlattığını ifade etti. 

Meta'nın CTO'su Andrew Bosworth ise Alex Heath'in bu konuyu alaya almasına ciddi bir açıklama ile karşılık verdi. Bosworth'un aktardıklarına göre, bu terim Pulitzer Ödüllü bilim insanı Douglas Hofstadter tarafından önerildi. Anlaşılan o ki; şirket çalışanlara vereceği isim konusunda bir süredir bir arayış içerisindeydi. Fikir danışmak için Douglas Hofstadter'a mail atan çalışanlar, bu öneriyi beğenmiş olmalı. 

Bosworth bu bilgiye ek olarak, Mark Zuckerberg'in aktardığı analojiyi detaylandırıdı. "Ship, Shipmates, Self"in bir donanma ifadesine gönderme olduğunu açıklayan Bosworth, Instagram'ın bir süre bu ifadeyi kullandığını hatırlattı. 

Meta'nın yeni değerleri 

Facebook'un ismi Meta'ya dönüşürken, nihayetinde şirket değerleri de yerini yeni değerlere bıraktı. Örneğin, "Açık olmak" değeri "gelecekte yaşamak" ile yer değiştirdi. Ayrıca "Uzun vadeli etkiye odaklanmak" gibi yeni değerler de dikkat çekti. 

Paylaşılanlara göre, Zuckerberg, çalışanların kendisini ölesiye kibarlaştırmaması (nice ourselves to death) gerektiğini de açıkladı. Bu yeni yaklaşım ile kişilerin nezaket için kendi sınırlarını zorlamaması isteniyor olabilir. 

Tıpkı "Googler" gibi "Metamates" kelimesinin ise yavaş yavaş LinkedIn'de kendini göstermeye başlaması mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.