Oyun stüdyosu NDG Studio, Boğaziçi Ventures ve Mert Fırat'tan 3,125 milyon TL yatırım aldı

Oyun sektöründe "hypercasual”, “simulasyon” ve “casual”  türlerinde oyunlar geliştiren NDG Studio, Boğaziçi Ventures ve Mert Fırat’tan 3,125 milyon TL yatırım aldı. Şirket,aldığı yatırımla odağını tamamen “casual” türüne ve NFT oyunlara çevirecek.
Oyun stüdyosu NDG Studio, Boğaziçi Ventures ve Mert Fırat'tan 3,125 milyon TL yatırım aldı

BV Growth fonu ile uluslararası pazarlarda hızla ölçeklenebilen teknolojilere yatırım yapan Boğaziçi Ventures; Mert Fırat’ın da katılımı ile, NDG Studio’ya toplam 3,125 milyon TL yatırım yaptı. BV Growth fonunun Oyun, Fintech, Perakende Teknolojileri ve Dijital Sağlık alanlarına odaklandığını hatırlatalım. 

Ufuk Serdar Demir ve Emre Ertekin tarafından 2020 yılında kurulan NDG Studio, hypercasual ve casual türlerinde çeşitli oyunlar geliştiriyor. 9 kişilik ekibe sahio olan oyun stüdyosu, dünyanın önde gelen yayıncılarıyla çalıştığını belirtiyor. 

NDG Studio kurucu ortağı Ufuk Serdar Demir, aldıkları yatırımla birlikte tamamen casual ve NFT oyunlara yönelmek istediklerini dile getirdi. Demir, Boğaziçi Ventures ile yaptıkları partnerlike kısa süre içinde başarı yakalayacaklarına inandığını ifade etti. Demir; "Bu yatırım ve partnerliğin neticesi olarak, Amerika, Avrupa ve Asya pazarlarında  Casual oyunlarımızla yüksek pazar payı elde edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi

Boğaziçi Ventures ortaklarından ve Başarılı teknoloji girişimlerine sahip, seri yatırımcı ve oyun sektörü uzmanı Burak Balık yatırım hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bizler Boğaziçi Ventures olarak yaptığımız her yatırıma ailemize yeni katılan kişiler olarak baktığımız için, başarıya giden yolda birlikte yürürken iyi anlaşabileceğimiz ve bizimle aynı hayalleri kuran ekipleri seçme konusunda oldukça titiz davranıyoruz. NDG yatırımı da bu anlamda bizleri son derece mutlu eden bir yatırım.”

NDG Studio ekibi ise yaptığı açıklamada henüz çok yeni olan NFT oyun alanında da Boğaziçi Ventures’ın sektör tecrübesi ve vizyonuyla çok kısa sürede başarıya ulaşacaklarına inandıklarını belirtti.

Yıllık 2 milyar USD üzerinde ihracat gelirine sahip olan Türkiye’deki oyun sektörü, metaverse kavramı ve  NFT oyun pazarına gösterilen ilgi ile her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.