TikTok'un yükselişi, Instagram'ın akışta videoları ve Reels içeriklerini önceliklendirmesi ile video içerikler tüm pazarlama profesyonellerinin odak noktası haline geldi. Aslında bu alanda Adobe Premier gibi geleneksel video araçlarının yanı sıra InVideo ve Canva Video gibi araçlar öne çıkıyor. Yine de içerik üretiminin mobil cihazlar üzerinde gelişmesi, anlık olarak faydalanabileceğimiz uygulama ihtiyaçlarını doğuruyor. İşte video içerikler hazırlarken yararlanabileceğiniz 5 uygulama önerisi sizlerle!
Bazaart
Bazaart, kullanıma kolay grafiklere sahip olan uygulama göz alıcı içerikleri oluşturmak için birebir. Canva'da gördüğümüz arka planı şeffaflaştırma ve şablonlar gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz. Ayrıca reklam, satış, davetiye ve özel günler için kategoriler sunması, içerik üretim süreçlerini kolaylaştırıyor. Hazırlayacağınız görsellerin otomatik olarak kaydedildiğini belirtelim. Şirketin Instagram gönderileri, ortaya çıkarabileceğiniz içerikler hakkında size fikir veriyor.
Splice
Hemen hemen herkesin video kurguları yapabileceğini hissettiriyor. Bir masa üstü video düzenleme aracının vadettiği özellikleri, bir uygulama üzerinde sunuyor. Splice, Metin şablonları, maskeleme, filtreler, picture-in-picture, katmanlar (layers) gibi profesyonel seviyede düzenleme araçları ve devasa bir müzik kütüphanesine sahip. Ayrıca videoları düzenlerken, hızlarını ayarlama özelliğinden faydalanabiliyorsunuz. Uygulama, kullanıcı deneyimi açısından da başarılı. Uygulamaya hedef kitlenizi ve yapmak istediğini video çeşitlerini yazarak, size şablon ve efekt önerilerinde bulunmasını sağlayabiliyorsunuz. Ücretsiz olan uygulama, 12 dolarlık Pro versiyonunda animasyonlu fotoğraf ve metin özellikleri sunuyor.
Picsart
Aynı zamanda fotoğrafları da düzenlemenizi sağlayan Picsart, videoları kırpmanızı, kesmenizi ve videolarda hız ayarları yapmanızı sağlıyor. Canva benzeri şablonlara sahip olan PicsArt, videolara ses ve alt yazı eklemenizi kolaylaştırıyor. PicsArt ile aynı zamanda "slideshow"lar düzenleyebileceğinizi belirtelim. Diğer ürünlere kıyasla daha fotoğraf odaklı bir ürün olarak öne çıkıyor. Ücretsiz sürümünde filigran kullanan Picsart, ücretli sürümünü ise yıllık 77 dolardan kullanıcılarla buluşturuyor.
KineMaster
Kinemaster da Splice'a benzer bir şekilde son kullanıcıların video düzenlemesi için detaylı araçlar sunuyor. Kırpma ve filtre seçeneklerinin yanı sıra katmanlar (layer) hız kontrolü ve geriye sarma özellikleri bulunan KineMaster, stok kütüphanesiyle de dikkat çekiyor. Uygulama, çıkartmalar, müzikler vefektler dahil olmak üzere 2 binden fazla stok öğeye ev sahipliği yapıyor. KineMaster ile 4k çözünürlükte videoları kolayca düzenleyebileceğinizi ekleyelim. Sadece yatay görünümde kullanabildiğiniz KineMaster'ın ücretsiz sürümünü tercih edersiniz, videolarınıza bir filigran yerleştiriliyor. Ücretsiz sürümde reklamların da yer aldığını belirtelim. Aracın ücretli versiyonu ise aylık 5,49 dolara sizin olabilir.
CapCut
CapCut da diğer uygulamalar gibi kullanım kolaylığına, efektlere, çıkartma ve metin seçeneklerine sahip. CapCut'ın uygulamaya özel telifli müzik kütüphanesinin özellikle TikTok'a içerik üretenler için ilgi çekebileceğini söyleyelim. Diğer uygulamaların aksine herhangi bir filigran kullanmayan CapCut şu an için tamamen ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap