Otonom helikopter ilk test uçuşunu gerçekleştirdi

ABD'nin Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından aktarılan bilgilere göre Sikorsky UH-60A Black Hawk helikopterinin otonom olarak ilk test sürüşünü gerçekleştirdiğini duyurdu
Otonom helikopter ilk test uçuşunu gerçekleştirdi

Araçların sürücüsüz olarak kullanılabilmesini sağlayan otonom teknolojisinden geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere bahsetmiştik. Genelde otomobillerin sürücüsüz olarak kullanılabilmesine odaklanan otonom teknolojisi, askeri araçlarda da karşımıza çıkabiliyor.

ABD'nin savunma teknolojilerine odaklanan DARPA kurumu tarafından aktarılan bilgilere göre Sikorsky UH-60A Black Hawk helikopterinin otonom olarak ilk test sürüşünü gerçekleştirdiğini duyurdu. Daha önce pilotlar ile birlikte test uçuşları gerçekleştiren otonom Sikorsky UH-60A Black Hawk, ilk kez içinde kimse bulunmadan bir test uçuşu gerçekleşti.

Kentucky'de yer alan Fort Campbell askeri üssünde gerçekleşen test uçuşunun 30 dakika sürdüğünü ve herhangi bir sorun olmadan tamamlandığını da ekleyelim. Test uçuşu sırasında helikopter önüne bir dizi engel de çıkarıldı. Paylaşılan bilgilere göre helikopter tarafından kullanılan otonom sürüş yazılımı bu engelleri sorunsuz bir şekilde aştı.

Test uçuşundaki helikopter DARPA tarafından geliştirilen otonom sürüş teknolojisini kullanıyor. Aircrew Labor In-Cockpit Automation System (ALIAS) isimli teknoloji donanım ürünlerine de sahip olan bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor.

Helikopterler ve diğer askeri uçaklar ile kullanılması hedeflenen ALIAS sistemi, donanım ürünlerinin yerleştirildiği araçların tamamen otonom olarak kullanılabilmesini sağlıyor. Söz konusu otonom helikopterlerin savaş sırasında tehlikeli bölgelere ekipman taşınması için kullanılması hedefleniyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.