Hidrojen enerjisi sektörüne odaklanan Bramble Energy, 35 milyon pound yatırım aldı

2016 yılında kurulan şirket, hidrojen yakıt hücresi üretimi ve uygulamadaki problemleri çözmeyi sağlıyor. Bramble Energy'nin "dünyanın en büyük hidrojen yakıt hücresi tedarikçisi olmak" gibi iddialı bir hedefi var.
Hidrojen enerjisi sektörüne odaklanan Bramble Energy, 35 milyon pound yatırım aldı

Hidrojen, rafine petrol ürünleri ve doğal gaza düşük karbonlu bir alternatifi olarak tanımlanıyor. Bir taraftan elektrik ve gelişmiş biyoyakıt gibi diğer alternatiflerin tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor. Hidrojenin yaygın olarak kullanılması için hidrojen üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve maliyetlerin düşürülmesi bekleniyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre hidrojen enerjisi sektörüne odaklanan Bramble Energy, 35 milyon pound yatırım aldı. Bu yatırım HydrogenOne Capital Growth plc tarafından yönetildi. Yeni turu mevcut yatırımcılar arasında yer alan  BGF, IP Group, Parkwalk Advisors ve UCL Technology Fund tarafından destekleniyor. İngiltere merkezli Bramble Energy, yeni gelen yatırımı Ar-Ge süreçlerini ve mevcut iş gücünü geliştirmek için kullanacak. 

Bramble Energy kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Tom Mason "İnsanlığın karşı karşıya olduğu iklim krizinden daha büyük bir zorluk yok. Ekibimizin temel amacı, dünyanın net sıfıra (yani atmosfere yeni emisyon eklememe) ulaşmasına yardımcı olmak" diye konuşarak şirketin kuruluş amacını anlatıyor.

2016 yılında kurulan şirket, hidrojen yakıt hücresi üretimi ve uygulamadaki problemleri çözmeyi sağlıyor. Bramble Energy'nin "dünyanın en büyük hidrojen yakıt hücresi tedarikçisi olmak" gibi iddialı bir hedefi var. Yani uygun fiyatlı, ölçeklenebilir yakıt hücresi çözümlerinde aranan isim haline gelmek istiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=YnqfS0RWHog

2020 yılında İngiltere Başbakanlığı Hükümetin 10 maddelik “Yeşil Endüstriyel Devrim Planı"nı açıklanmıştı. Buna göre 2030 yılına kadar hidrojenden elde edilen enerjinin 5 GW’a yükselmesi, düşük karbonlu hidrojen üretim kapasitesi oluşturulması hedeflenmiş. 10 yılın sonunda tamamen hidrojenle ısıtılan bir kasabanın hayata geçirileceği açıklanmıştı. Bu noktada şirket, çok önemli bir yerde konumlanıyor. 

Geçen hafta da yeşil hidrojen üretimine odaklanan Verdagy, 25 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Tur, TDK Ventures tarafından yönetilmişti. Verdagy'nin yatırım turuna katılan yatırımcılar dikkat çekmişti. Özellikle enerji alanında geliştirilen teknolojilere yaptığı yatırımlarla bilinen Khosla Ventures, Shell Ventures, Doral Energy-Tech Ventures, Temasek, BHP, Orbia yer almıştı. Şirket, yeni yatırımı Kaliforniya'daki teknoloji platformunu geliştirmek için kullanacağını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.