FAST'a entegrasyonu tamamlanan TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde tek seferde 10 bin TL'ye kadar işlem yapılabilecek

Para transferlerinde 2 bin TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL’ye yükseltildi.
FAST'a entegrasyonu tamamlanan TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde tek seferde 10 bin TL'ye kadar işlem yapılabilecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin alışveriş işlemlerinde nakite ek olarak tamamlayıcı bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Yapılan açıklamaya göre FAST’a entegrasyonu tamamlanan “TR Karekod” kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde tek seferde 10 bin TL’ye kadar işlem yapılabileceği ifadesi kullanıldı.

FAST Sistemi aracılığıyla günlük ortalama 3,5 milyon adet ödeme gerçekleştirildi

TR Karekod’un yaygınlaşarak hayatımıza girmesi ile birlikte vatandaşların alışverişlerde iş yeri tarafından oluşturulan ödeme karekodunu mobil uygulamaları ile okutarak FAST sistemi altyapısı ile anlık ödeme gerçekleştirebileceğini söyleyen Merkez Bankası, 7/24 anlık para transferine olanak sağlayan FAST Sistemi aracılığıyla günlük ortalama 3,5 milyon adet ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı. Transferlerin müşteri hesapları arasında bir saniyeden daha kısa sürede tamamlandığı da belirtildi.

FAST işlem tutar limiti 5 bin TL’ye yükseltildi

Ezberlenmesi ve kullanılması zor olan IBAN numaraları yerine, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde FAST ödemesi yapılabilmesine olanak sağlayan Kolay Adresleme Sistemine kayıt olan kullanıcı sayısı 15,5 milyona ulaştı. FAST Sistemine gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak para transferlerinde 2 bin TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL’ye yükseltildi.

FAST Sistemine dair merak edilenlere buradan ulaşabilmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.