Birleşik Krallık'ın vergi departmanı NFT'lere el koydu

Kraliyet vergi ve gümrük dairesi, 1.4 milyon pound civarında bir dolandırıcılık davası kapsamında 3 NFT'ye el koydu.
Birleşik Krallık'ın vergi departmanı NFT'lere el koydu

Birleşik Krallık'ın vergi departmanı olan kraliyet vergi ve gümrük dairesi (HMRC), 1.4 milyon pound civarında bir dolandırıcılık davası kapsamında 3 NFT'ye el koydu. Dava kapsamında 3 kişinin tutuklandığını ve 5 bin pound değerinde kripto varlığa el koyulduğunu ekleyelim. 

Aktarılanlara göre, söz konusu dava, Birleşik Krallık'ta ilk kez resmi bir kurumun NFT'ye el koymasına yol açtı. Ancak kripto dolandırıcılıkları arttıkça, dünya çapında pek çok benzer olayla karşılaşılaşmaya devam ediyoruz. 

Bu noktada ABD Adalet Bakanlığı'nın 2016 yılında gerçekleşen Bitfinex hacklemesi kapsamında 3.6 milyar dolar değerinde kripto paraya el koyduğunu hatırlatalım. 

HMRC'nin ekonomi suçları Müdür vekili  Nick Sharp, kurumun düzenli olarak yeni teknolojilere uyum sağlayarak, suçluların ve kaçakların varlıklarını nasıl gizlediğini takip ettiklerini aktardı. 

Dolandırıcılık davasının detayları

NFT'lere el konulmasına neden olan davaya 250 sahte şirketin katıldığı iddia ediliyor. Buna ek olarak 3 şüphelinin sahte adresler, VPNler, ön-ödemeli hatlar ve çalınmış kimlikler kullanarak, kraliyet vergi ve gümrük dairesinden saklandığı belirtiliyor. 

Şu an için HMRC'nin NFT'lerin kontrolünü ele geçirmediğini ekleyelim. Ancak kurum, bir mahkeme kararı ile NFT'lerin satışını engelledi. 

Görünen o ki; hem kriptonun borsalarının yasa dışı faaliyetler için kullanılması, hem de kripto alanındaki dolandırıcılıklar tüm dünyada kripto ve blockchain odağında yeni yasal süreçleri gündeme taşımaya devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.