3 boyutlu sosyal ağ BUD, 15 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında yazılım mühendisleri Shawn Lin ve Risa Feng tarafından kurulan BUD, Kullanıcıların sürükle bırak prensibiyle 3D dünyalar yaratmasını sağlıyor.
3 boyutlu sosyal ağ BUD, 15 milyon dolar yatırım aldı

3 boyutlu sanal deneyimler üretmenizi ve paylaşmanızı sağlayan BUD, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. Qiming Ventures Partners liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Source Code Capital, GGV Capital ve Sky9 Capital katılım gösterdi. Singapur merkezli girişimin, şimdiye kadar 23 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. 

Girişimin Detayları 

2019 yılında yazılım mühendisleri Shawn Lin ve Risa Feng tarafından kurulan BUD, kurucuların Snap'teki deneyimlerinden faydalanıyor. Kullanıcıların sürükle bırak prensibiyle 3D dünyalar yaratmasını sağlayan şirket, Asya Pasifik bölgesindeki rekabete yeni bir soluk getiriyor. 

Bölgede bu tarz uygulamalar yoğun bir talep gösterildiğiniz söylemek mümkün. Çin'de faaliyet gösteren 3D avatar uygulaması Zheli'nin 3 gün içinde uygulama mağazalarında zirveye oturması bunun bir göstergesi. Güney Kore'deki Zepeto ise içerik üreticilerine odaklanarak popülerliğini sürdürüyor. 

Öne çıkan veriler

Girişimin de bu yoğun ilgiden nemalandığını söyleyebiliriz. Kasım ayında piyasaya sürülen BUD, haftalar içinde ABD de dahil olmak üzere pek çok ülkedeki Android uygulamaları listesinde ilk 10'a girmeyi başardı. Oyunun play store'da 1 Milyondan fazla indirme aldığını ekleyelim. 

Şirket, aldığı bu yeni yatırımı ArGe faaliyetlerinde kullanacak. Şirket ayrıca uluslararası pazarlarda kullanıcı büyümesini sağlamak için yatırımdan faydalanacağını belirtiyor. Bu hedeflerin yanı sıra BUD'ın ekibi büyütmek adına önemli adımlar atacağını belirtelim. Kuruluşundan bu yana ekibini 100 kişiye çıkarmayı başaran girişim, yeni yatırımla birlikte 200 çalışana ulaşmayı amaçlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.