YouTube, 2022 için yol haritasını açıkladı: Alışveriş özellikleri öne çıkarılıyor

Dünyanın en popüler video içerik platformu YouTube, 2022 yılı için yol haritasını açıkladı. Alışveriş özellikleri, alışveriş yapılabilir videolar, canlı alışveriş ve YouTube uygulamasının kullanıcı arayüzü aracılığıyla genişleyecek. 
YouTube, 2022 için yol haritasını açıkladı: Alışveriş özellikleri öne çıkarılıyor

Dünyanın en popüler video içerik platformu YouTube, 2022 yılı için yol haritasını açıkladı. Şirketin CPO'su Neal Mohan'ın paylaştığı bilgilere göre YouTube, bu yıl genel olarak içerik oluşturucular için daha fazla araç oluşturmaya odaklanıyor. Mohan, bu güncellemelerin her birinin çok sayıda tartışma ve verinin yanı sıra tüm YouTube topluluğundan gelen geri bildirimlere dayandığını belirtiyor.

Shorts, Live ve VOD formatlarına odaklanılacak

YouTube, içerik oluşturuculara fazlasıyla önem veriyor ve bu kapsamda yeni geliştirmeler yapıyor. Mümkün olan çeşitli formatlara yatırım yapmaya devam edecek olan şirket bilhassa Shorts, Live ve isteğe bağlı video (VOD) formatlarına odaklanıyor. Şirket önümüzdeki aylarda, her üç formatta da daha fazla etkileşim ve para kazanma seçeneği sunmayı hedefliyor. 

YouTube, Shorts ürününü 2022'de de geliştirmeye devam edecek. Geçen yıl tanıtılan ve YouTube'daki videolardan gelen seslerin yeniden düzenlenmesine olanak tanıyan bir özelliği temel alarak, içerik oluşturucuların kendilerini daha fazla ifade etmelerini sağlayan yeni özellikler sunacak. Ne bu yeni özellikler? Yeni video efektleri, düzenleme araçları ve daha fazlası... Shorts içerik oluşturucularının hedef kitleleriyle daha kişisel etkileşim kurmasına yardımcı olmak için ayrıca bir Short oluşturarak bireysel yorumlara yanıt verme özelliği de yayına alınacak.

Shorts videolarına doğrudan alışveriş özelliği geliyor

YouTube aynı zamanda platforma alışveriş özellikleri de ekleyecek ve bu şekilde içerik oluşturucuların daha fazla para kazanmasının önü açılacak. Alışveriş özellikleri, alışveriş yapılabilir videolar, canlı alışveriş ve YouTube uygulamasının kullanıcı arayüzü aracılığıyla genişleyecek. 

YouTube ayrıca Shorts için de para kazanma seçeneklerini araştırıyor. Önümüzdeki aylarda Shorts içerik oluşturucuları için BrandConnect'i, Super Chat özelliğinin entegrasyonunu, ki bu da videoyu görüntüleyenlerin görsel olarak farklı sohbet mesajları satın alabilecekleri bir özellik, ve ayrıca bir Shorts'tan doğrudan alışveriş yapma özelliğini test etmeyi planlıyor.

YouTube Studio'ya da yeni bilgiler eklenecek

YouTube Studio'ya da yeni bilgiler eklenecek. Mohan, yaklaşan videolar için somut içerik fikirleri oluşturmaya yardımcı olmaları dışında bu yeni yeteneklerden ne bekleneceği konusunda ayrıntı vermedi. İçerik oluşturucuların kanallarındaki konuşmaların tonunu etkilemesine yardımcı olabilecek kanal yönergeleri de şu anda test aşamasında. Aynı zamanda içerik oluşturucuların diğer içerik oluşturucularla canlı yayına geçmelerini sağlayan ortak canlı yayın da kısa bir süre sonra tanıtılacak.

Bunların yanı sıra YouTube, izleyicilerin bir canlı yayında diğer izleyiciler için kanal üyelikleri satın almasına da olanak tanıyacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.