Yapay zeka ile filmleri, dizileri ve oyunları dublajlayan girişim: Deepdub

Seri A turda 20 milyon dolar yatırım alan Deepdub, film, TV, oyun ve reklamcılık için sesleri bölen, izole eden yapay zeka destekli dublaj hizmetleri sağlıyor.
Yapay zeka ile filmleri, dizileri ve oyunları dublajlayan girişim: Deepdub

Bir zamanların sadece hayallerini süsleyen teknoloji çağı, 2022'de nefes alan herkesin vazgeçilmezi haline geldi. Durum böyle olunca, bir süre önce akla hayale sığmayacak şeyler şimdinin gerçeği olmaya başlıyor. Eskiden analog olarak yapılan, dijitalin dahil olacağını düşünmediğimiz eylemler bile gelişen teknoloji sayesinde şu anda dijitale evriliyor. Deepdub adlı girişim de bunun ilgi çekici örneklerinden biri.

Deepdub, 2019 yılında Nir Krakowski ve Ofir Krakowski kardeşler tarafından kuruldu. Şirket film, TV, oyun ve reklamcılık için sesleri bölen, izole eden yapay zeka destekli dublaj hizmetleri sağlıyor. Bu ne demek diyecek olursanız hemen izah edeyim; Deepdub, bir dildeki oyunculardan alınan örneklere dayalı sentetik sesleri kullanarak, o oyuncunun sentezlenmiş sesini kullanarak yabancı kelimeler oluşturmak için farklı dillerdeki orijinal oyuncu seslerini koruyor ve bunu yaparken de yeni aksanlarda katman oluşturuyor.

Deepdub, normalde 15 ila 20 hafta süren projeleri 4 haftada tamamlayabiliyor

Sesleri henüz gerçek zamanlı olarak çoğaltamayan, ancak post prodüksiyon sistemlerine bağlanan şirketin algoritmaları, kaynak medyadaki dudak senkronizasyonunu veya dudak hareketini aynı anda birden çok dilde eşleştirmeye çalışıyor. Şirketin işlerinden birine örnek vermek gerekirse İngilizce dilde çekilen bir film olan Every Time I Die'a bakılabilir, zira bu filmin Portekizce ve İspanyolca dublajları Deepdub tarafından oluşturuldu. 

İki saatlik bir filmi başka bir dile çevirmek için geleneksel bir dublaj işleminin 15 ila 20 hafta sürebildiği durumlarda, Deepdub aynı projeyi yaklaşık dört hafta içinde tamamlayabiliyor.

Insight Partners liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

Deepdub'ın amacı, içerik oluşturucular, içerik sahipleri ve distribütörler için uçtan uca bir platformla gelişmiş yapay zeka teknolojilerini kullanarak eğlence deneyimlerindeki dil engelini ve kültürel boşluklarını kaldırmak olarak belirtiliyor. Şirket bu kapsamda şimdi yeni bir yatırım da aldı. Deepdub'ın 20 milyon dolar aldığı Seri A tur, New York merkezli yatırım şirketi Insight Partners tarafından yönetildi. Tura mevcut yatırımcılar Booster Ventures ve Stardom Ventures'ın yanı sıra Swift VC de katıldı.

Deepdub ayrıca Fox Television Studios'un eski başkanı Emiliano Calemzuk, HBO Max'in eski CCO'su Kevin Reilly, Snyk'in kurucu ortağı Danny Grander, Meta'da Mühendislik Başkan Yardımcısı Roi Tiger ile Gideon Marks ve Daniel Chadash tarafından da destekleniyor.

Alınan yatırımın ise şirketin satış ve dağıtım ekiplerinin global erişimini genişletmek, şirketin derin öğrenmeye dayalı yerelleştirme platformunu daha da geliştirmek ve Ar-Ge ekibini araştırmacı ve geliştiricilerle desteklemek için kullanılacağı açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.