Üniversite öğrencilerinin çözemedikleri soruları alanlarında uzman kişilere sormasını sağlayan uygulama: Tahta

Tahta, alanında uzman kişilerle soru sormak isteyen üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Üstelik soruları cevaplayan kişilerin bundan gelir elde etmesini de sağlıyor. 
Üniversite öğrencilerinin çözemedikleri soruları alanlarında uzman kişilere sormasını sağlayan uygulama: Tahta

Akıllı telefonlar hayatlarımıza bu denli girmeden önce öğrenciler soru çözümleri için bir araya geliyor, öğretmenlerinin önünde adeta kuyruklar oluşturuyor ve bu zaman kaybı yüzünden soru çözme sürecinden yeterli verimi alamıyordu. Ancak teknolojinin bu denli yükselişi ve bilhassa pandemi ile dijital dönüşümün oldukça hızlı bir şekilde kendini göstermesiyle dijitale evrilen pek çok şey gibi soru çözme eylemi de bu alanda kendine yer buldu. 

Soruları cevaplayan kişiler gelir elde edebiliyor

Aslında bu zamana kadar bu alanda pek çok uygulama ile karşılaştık, ancak özellikle üniversite öğrencilerine odağına alan Tahta bence bu konuda dikkat çeken girişimlerden biri. Zira üniversite öğrencilerinin soruları, eğitim seviyesi nedeniyle daha fazla yetkinlik gerektiriyor ve alelade birilerinin bu sorulara cevap vermesi öğrenciler açısından pek de verimli olmayabiliyor. Tahta bu sorunu çözmeyi hedefliyor, alanında uzman kişilerle soru sormak isteyen üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Üstelik soruları cevaplayan kişilerin bundan gelir elde etmesini de sağlıyor. 

Tahta uygulamasını indirdikten sonra uygulamaya giriş yapıldığında kullanıcıya verilen ücretsiz soru hakları ile platform test edilebiliyor. Kullanıcı daha sonra eğer Tahta'yı kullanmak isterse cüzdanına para yükleyebiliyor veya kendine en uygun paketi seçip Tahta’ ya katılabiliyor. Kullanıcı Tahta’ya katıldıktan sonra dilerse soru sorabiliyor dilerse de uzmanlığını kanıtlayıp soru çözerek ek gelir elde edebiliyor.

Alpaslan Beyazıt Osman ve Umut Anıl Kanbay tarafından hayata geçirilen ve şu anda 6 kişilik ekiple faaliyet gösteren uygulamanın geliştirilme süreci açık ve kapalı testlerle birlikte yaklaşık 4 ay sürdü. Hazır bir altyapı kullanmadıklarını belirten ekip, uygulamanın baştan sona sıfırdan yaratıldığını belirtti. 

12 bin kullanıcı, 2 bin 500'den fazla soru

2 ay gibi bir süredir canlıda olan uygulama, bugün itibarıyla 12 bin kullanıcıya sahip. Platformda bugüne kadar 2 bin 500’den fazla soru çözüldü ve kullanıcılar soru çözerek 5 bin liradan fazla gelir elde etti. KOSGEB'den ileri girişimcilik destek programı kapsamında 287 bin TL hibe alan Tahta, uygulamadaki paket satışlarından gelir elde ediyor. Bunu temelde ise çözülen soru başına komisyon alıyor diye düşünmek de mümkün.

Tahta, kısa vadede insan kaynağı olarak hacmini artırmak ve üniversite öğrencilerinin duygusal olarak bağ kurduğu bir soru-cevap uygulaması olmak istiyor. Uzun vadede ise teknoloji yatırımlarını artırarak global bir oyuncu olmak ve eğitim sürecinin her safhasında akla gelen ilk platform olmayı hedefliyor.

Tahta'yı Google Play Store'dan veya App Store'dan indirip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.