Siemens, Valeo ile elektrikli araç yedek parçası için kurduğu Valeo Siemens eAutomotive'deki hissesini devrediyor

Valeo yüzde 50'lik hisseyi Siemens'ten 277 milyon Euro (317 milyon dolar) karşılığında satın alacağını açıkladı. Anlaşmanın Temmuz 2022'de tamamlanmasının beklendiği bildirildi. 
Siemens, Valeo ile elektrikli araç yedek parçası için kurduğu Valeo Siemens eAutomotive'deki hissesini devrediyor

Bugün elektrikli araç sektörü için önemli bir gelişme yaşandı. Siemens,  Valeo ile ortak kurduğu Valeo Siemens eAutomotive adlı girişimdeki ortaklıktan çıkıyor. Yani hisselerini devrediyor. Valeo yüzde 50'lik hisseyi Siemens'ten 277 milyon Euro (317 milyon dolar) karşılığında satın alacağını açıkladı. Anlaşmanın Temmuz 2022'de tamamlanmasının beklendiği bildirildi. 

Şirketin CEO'su Christophe Perillat, bunu stratejik olarak Valeo için çok önemli bir adım olarak yorumladı. Valeo ve Siemens, hibrit ve elektrikli araçlar konusunda rekabet edebilmek için Valeo Siemens eAutomotive üzerinde güçlerini birleştirmişti. Bu arada belirtelim Valeo, 1923 yılında Saint Ouen'de (Fransa) kuruldu. Dünya çapında tüm otomotiv üreticilerinin tedarikçisi olma özelliğini taşıyor.

Bir taraftan Valeo, Renault ile birlikte yeni bir elektrikli motor geliştirme planını da duyurdu. Şirketler, 2027'den itibaren bu konuyla ilgili çalışmaya başlayacak. Otomobil üreticisinin kendi ihtiyaçları için yapılacak üretim Renault Grubu'nun Fransa'nın Cléon kentindeki fabrikasında gerçekleştirilecek.

Siemens, geçen yıl iki satın almayla gündeme gelmişti. Akıllı Altyapılar (Smart Infrastructure - SI) bölümündeki büyümeyi hızlandırmak için elektrikli araç şarjı ve bina yönetimi yazılımına 648 milyon dolar harcadığını açıklamıştı. Bir taraftan Siemens'in  bu sene 700 milyon dolara ABD'li elektronik tedarik platformu Supplyframe satın almıştı.

Allied Market Research tarafından yayınlanan rapora göre, elektrikli araç şarj sistemleri sektörü 2020'de 4,26 milyar dolara ulaştı. Sektörün 2030'a kadar 42,62 milyar dolar üretmesi bekleniyor. Bu konuda Kuzey Amerika'nın ön plana çıkacağı düşünülüyor. Bu yüzden “Elektrikli araçları en sürdürülebilir şekilde şarj etmek istiyoruz" dürtüsüyle yola çıkan Siemens, elektrikli araç şarjı konusunda oldukça iddialı adımlar atıyordu. Bu satın alma kararı oldukça tartışılacak gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.