Google Chrome'dan geçmiş aramaları kategorilere ayıran özellik: Journeys

Google Chrome'un, Journeys adını verdiği yeni özellik geçmiş aramaları detaylandırıyor, kategorize ediyor ve kullanıcının geçmişte daha kolay yolculuk yapabilmesine olanak tanıyor. 
Google Chrome'dan geçmiş aramaları kategorilere ayıran özellik: Journeys

Google Chrome, son dönemde neredeyse tüm internet kullanıcılarının gündeminde. Bunun nedeni ise Chrome'un 8 yıl aradan sonra logosunu güncellemesi ve ortaya "Süreyya Hanım'ın muhteşem değişimi" tadında bir logo çıkmasıydı. Her ne kadar Google Chrome tasarımcısı Elvin Hu, detayları açıklamış olsa da biz kullanıcılar için değişen pek bir şey yoktu.

Google Chrome'un bu muhteşem değişim haberini geride bırakırsak şirket, şimdi gerçekten kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir özelliği duyurdu. Google'ın Journeys, yani Yolculuklar adını verdiği yeni özellik geçmiş aramaları detaylandırıyor, kategorize ediyor ve kullanıcının geçmişte daha kolay yolculuk yapabilmesine olanak tanıyor. 

Bu yeni özellik, şimdi masaüstü için Chrome'da kullanıma sunuluyor ve geçmiş aramaları konuya göre akıllıca gruplayacak. İlgili bir terimi aramaya başladığınızda tarayıcı bu yeni deneyimi otomatik olarak vurgulayacak veya özelliği tarayıcınızda etkinleştirildikten sonra doğrudan yeni Chrome Geçmiş Yolculuğu sayfasına gidebileceksiniz.

Peki burada kolaylaşacak olan ne? Eğer herhangi bir şey için araştırma yapıyorsanız ve araştırmalarınızı kaydetmeden kapatıp üzerine başka aramalar yaptıysanız, o araştırmalara geri dönmenin ne kadar uğraştırıcı olduğunu da biliyorsunuzdur. İşte aslında Journeys özelliği bu araştırmaların, geçmişte yapılmış olsa dahi kategorilere ayrılmasını sağlayacak. Kullanıcının yapması gereken tek şey ise o kategoriye dönmek olacak. 

Google, tarayıcının kendileri için bu kategorileri oluşturmasından rahatsız olmaları durumunda, kullanıcıların bu özelliği tamamen kapatabileceklerini söylüyor. Özelliğin İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Felemenkçe, Portekizce ve Türkçe dillerinde kullanıma sunulduğunu da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.