Otonom araç güvenliğine odaklanan Morai 20,8 milyon dolar yatırım aldı

Morai; Jung, Jun Hong ve Sugwan Lee tarafından 2018 yılında kuruldu. Şirket, otonom araç üreticileri için test sürüşü simüle eden yazılım platformları geliştiriyor.
Otonom araç güvenliğine odaklanan Morai 20,8 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araç güvenliğine odaklanan Morai, 20,8 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turunu, Korea Investment Partners'ın katılımıyla KB Investment and Korea Development Bank yönetti. Tura mevcut yatırımcılar Naver D2 Startup Factory, Hyundai Motor Group, Kakao Ventures ve Atinum Investment da katıldı. Şirket, toplam yatırım miktarını 24,8 milyon dolara çıkardı. 

Kore merkezli şirketin yeni gelen yatırımı yurt dışı açılımı için kullanılacak. Morai'ın hedef pazarları arasında ABD, Almanya, Japonya ve Singapur var. Ayrıca Morai CEO'su Jiwon Jung, çalışan sayısını ikiye katlamak istediklerini söylüyor. 

Morai; Jung, Jun Hong ve Sugwan Lee tarafından 2018 yılında kuruldu. Şirket, otonom araç üreticileri için test sürüşü simüle eden yazılım platformları geliştiriyor. Morai SIM adlı simülatör çözümü sayesinde araçların güvenliği ve güvenirliği tekrarlayan testlerle doğrulanıyor. Böylece oluşabilecek hata payı sıfıra çekilebiliyor. Bu, dünya genelinde 20'den fazla  ülkede kullanılıyor.

Güvenlik meselesi üzerine kafa yoran şirketler arasında dünyaca ünlü otomotiv markası Mercedes Benz de bulunuyor. Geçen ay şirket, teknoloji şirketi Luminar ile iş birliğine gittiğini duyurmuştuk. Bu ortaklığın amacının güvenli otonom sürüş teknolojileri geliştirmek olduğunu söylemiştik

Bir taraftan aynı ay içinde Nuro, üçüncü nesil hava yastıklı teslimat aracını tanıtmıştı. Diğer araçlara göre yayaları korumak adına hava yastığı sistemine sahip olan üçüncü nesil teslimat aracının amacı çarpma kuvvetini azaltarak yaralanma riskinin önüne geçmek olduğunu belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.