Elektronik cihazları kiralayabileceğiniz yerli girişim: Kiralarsın

QNB Finansbank’ın kurum içi girişimi olarak hayata geçen Kiralarsın, Başak Baykan Dikici tarafından yönetiliyor. 
Elektronik cihazları kiralayabileceğiniz yerli girişim: Kiralarsın

Elektronik cihazları kısa ve uzun süreli olarak kiralayabileceğiniz bir platform olarak karşımıza çıkan Kiralarsın, 2021 yılının Mart ayında yolculuğuna başladı. QNB Finansbank’ın kurum içi girişimi olarak hayata geçen Kiralarsın, Başak Baykan Dikici tarafından yönetiliyor. 

Şu an için 6 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Kiralarsın, geçtiğimiz Ocak ayında resmen hizmet vermeye başladı.  Kiralarsın’ın birkaç ay sonra QNB Finansbank’tan ayrılıp yeni bir şirket olarak hizmet vereceğini ve  Başak Baykan Dikici tarafından yönetileceğini de ekleyelim.

Drone, su altı kamerası, oyun konsolu, temizlik robotu, akıllı telefon ve akıllı saat gibi pek çok teknoloji ürününü kiralanmasına olanak tanıyan Kiralarsın, teknolojik ürünleri satın almadan önce denemek isteyen kişiler için oldukça başarılı bir sistem sunuyor. Kiralarsın platformu içinde hoparlör, akıllı saat, akıllı ev, hobi ve eğlence, kamera, telefon, oyuncak, bebek bakımı, aksesuar ve kişisel bakım kategorilerinde ürünler yer alıyor.

Kiralanan ürünleri kullanıcıların adresine teslim eden ve kiralama bitiminde kurye ile birlikte adresten teslim alan Kiralarsın, yüzde 80’e kadar hasar güvencesi de sunuyor. Kiralarsın tarafından paylaşılan bilgiler göre platform içinde en çok kiralanan cihazlar Oculus Quest 2 VR sanal gerçeklik gözlüğü ve temizlik robotları.

Edindiğimiz bilgilere göre Oculus Quest 2 VR sanal gerçeklik gözlüğüne hem mimarlık ve tasarım ofislerinden hem de şirketlerin IT ve Pazarlama ekiplerinden çok talep geliyor. Kiralarsın'ın hem ülkemizde hem de yurt dışında rakipleri de bulunuyor. 

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz dönemlerde tüketici elektroniği kiralama platformu Kiralabunu ve kullanılmayan eşyaların güvenli bir şekilde kiralanabileceği Varsapp platformunu sizlere aktarmıştık. QNB Finansbank’tan aldığı bütçe desteği ile yola çıkan Kiralarsın'ın şu ana kadar herhangi bir yatırım almadığını da ekleyelim.

Cihaz kategorilerini hızla artırarak bireylerin alışveriş alışkanlıklarında bir dönüşüm yaratmayı hedefleyen Kiralarsın, gerçekleşen kiralamalar üzerinden gelir elde ediyor. Şu an için İstanbul'da hizmet veren Kiralarsın'ın ilerleyen dönemlerde yeni şehirlerde hizmet vermeye başlayacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.