Twitter, eksileme özelliğini tüm kullanıcılara açıyor

Twitter geçtiğimiz yıldan bu yana yanıtlarda eksileme (downvote)  seçeneğini test ediyordu. Şirket, test sürecini tüm kullanıcılara açmak üzere harekete geçti.
Twitter, eksileme özelliğini tüm kullanıcılara açıyor

Twitter geçtiğimiz yıldan bu yana yanıtlarda eksileme (downvote)  seçeneğini test ediyordu. Şirket, test sürecini tüm kullanıcılara açmak üzere harekete geçti. İlk olarak sınırlı sayıda web kullanıcılarına açılan özellik, ilerleyen süreçte iOS ve Android kullanıcılarına açılacak. 

Bu arada eksileme ve artılama (upvote) özelliğinin Reddit'te olduğu gibi herkese açık bir şekilde görünmeyeceğini belirtelim. Bu özellikler, Twitter'ın yanıtların gösterim süreçlerini yönetmesine yardımcı olacak. Yani yanıtların kimlere gösterilip gösterilmeyeceği bu eksileme sistemi ile belirlenecek. 

Twitter'ın paylaştığına göre, kullanıcılar saldırgan ve alakasız bulduğu yorumları eksiliyor. Aynı şekilde kullanıcılar, genellikle görmek istemedikleri içerikleri eksiliyor. Bu bir bakıma moderasyon için içerikleri işaretleme ya da bildirme yerine geçiyor. 

Eksileme ya da beğenmeme butonları uzun süredir sosyal ağların gündeminde. Ancak olumsuz geri bildirimlerin ötesinde içeriklerin görünürlüğü azaltmak için de kullanılabilir. Nasıl hesapları "spamlemek" mümkünse, yorumları da eksileyerek görünürlüğünü azlatabiliriz.

Öte yandan Twitter, kullanıcıların yorumların kaldırıması için tercih edilen moderasyon seçenkelerinin yanında eksileme seçeneği sunarak, iki durumu birbirinden ayırmaya çalışıyor olabilir. 

Twitter'ın son 1 yıldır platformda pek çok yenilikçi özelliği hayata geçirdiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz ay TikTok tepki videolarını kopyalayan Twitter, NFT profil resmi özelliği yayınlayarak resmi olarak web3'e giriş yaptı. 

Şirketin yeni yakın arkadaşlar özelliği Flock ile platformdaki içerik paylaşımını teşvik ettiğini söyleyebiliriz. İstenmeyen yorumların eksilenmesi de, kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş bir Twitter deneyimine kavuşmasını sağlayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.