OpenSea'de NFT alım satım hacmi Ocak ayında 4.5 milyar dolara ulaştı

OpenSea'deki NFT'lerin toplam alım satım hacmi 4.5 milyar dolara ulaştı. Ocak ayında toplam NFT satış hacmi ise 15 milyar doları geçti
OpenSea'de NFT alım satım hacmi Ocak ayında 4.5 milyar dolara ulaştı

DappRadar verilerine göre Ocak ayında OpenSea'deki NFT'lerin toplam alım satım hacmi 4.5 milyar dolara ulaştı. Ocak ayında toplam NFT satış hacmi ise 15 milyar doları geçti. Bu noktada son dönemde yıldızı parlayan LooksRare'in 10 milyar dolarlık satış hacmine ev sahipliği yaptığını belirtelim. 

Looks token ödülleriyle son 2 haftada dikkatleri üzerine toplayan NFT pazar yeri LooksRare, OpenSea'nin dişli rakiplerinden biri haline geldi. Yine de sektörün ilk oyuncularından biri olan OpenSea, yaşadığı olumsuz gelişmelere rağmen dimdik ayakta duruyor. Hatırlarsanız OpenSea'de bulunan bir bug hackerların yüksek fiyatlı NFT'leri pazar değerinin altına almasına neden olmuştu. Bug'dan yaklaşık 8 kere faydalanan saldırganlar, pazar değeri 1 milyon doların üzerinde olan NFT'leri çaldı. Bu nedenle OpenSea kullanıcılarından bazıları yüz binlerce dolar kayıp yaşadı. 

2021'de 25.8 milyar dolar alım satım işlemine ev sahipliği yapan NFT pazarı, önceki 4 yıla kıyasla alım satım işlemlerinde yüzde 18 bin 400 artış yaşadı. 2022'nin Ocak ayı ise büyüme trendinin hız kesmediğini gösteriyor. Zira Ocak 2022'nin satış rakamları, Ağustos ayının 2021 satışlarıyla aynı seviyede. 

Kripto piyasası şu an için düşük seyretse de; NFT pazarı hareketliliğini koruyor. Bu bağlamda kripto para yatırımcıların bir kısmının CryptoPunks ve Bored Ape Yatch Club NFT koleksiyonlarına yöneldiğini de söyleyebiliriz. 

Google Arama Trendleri'ne bakıldığında Aralık 2021 ve Ocak 2022 dönemlerinde NFT aramalarının ilk kez kripto aramalarını geride bıraktığı görülüyor. Bu anlamda NFT'ye olan ilginin giderek artacağını söylemek de mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.