Füzyon enerji şirketi Marvel Fusion, Earlybird liderliğinde 39,5 milyon dolar yatırım aldı

Marvel Fusion'ın 39,5 milyon dolarlık A serisi yatırım turu yakından tanıdığınız Earlybird liderliğinde gerçekleşti.
Füzyon enerji şirketi Marvel Fusion, Earlybird liderliğinde 39,5 milyon dolar yatırım aldı

Büyük ölçekte temiz enerji üretiminin önündeki bazı büyük engellerin üstesinden gelmek için yeni bir füzyon teknolojisi konsepti üzerinde çalışan Marvel Fusion, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Marvel Fusion tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 39,5 milyon dolar yatırım aldı.

Marvel Fusion'ın 39.5 milyon dolarlık yatırım turu Earlybird liderliğinde gerçekleşti. Marvel Fusion'ın değerlemesi veya 39.5 milyon dolarlık yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar ile ilgili detaylar ise paylaşılmadı. 

2019 yılında Moritz von der Linden, Dr. Karl-Georg Schlesinger, Dr. Georg Korn ve Dr. Pasha Shabalin tarafından Almanya'nın Münih şehrinde kurulan Marvel Fusion'ın temel amacı ise sorunsuz, uzun ömürlü ve atık bırakmayan sıfır emisyonlu sınırsız bir enerji kaynağının yaratılması. Marvel Fusion'ın çalışmalarının 2018 yılında Nobel ödülü kazanan Donna Strickland ve Gérard Mouro'nun çalışmalarını temel aldığını da belirtelim.

Marvel Fusion'ın teknoloji partnerleri arasında ise Siemens Energy, Fransa merkezli Thales ve Almanya merkezli makine mühendisliği şirketi Trumpf yer alıyor. Uzun ömürlü, radyoaktif atık üretmeyen ve reaktör erimesi riski taşımayan füzyon teknolojisinin son yıllarda yatırım şirketlerinin dikkatini çektiğini de belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse 2021 yılı içinde çoğunluğu ABD'de bulunan füzyon teknolojisi girişimlerine toplamda 2,6 milyar dolar yatırım yapıldı. Nükleer enerjiden farklı olarak çok daha çevreci bir enerji kaynağı olan füzyon teknolojisi, teoride futbol sahası büyüklüğündeki tesis ile büyük bir şehrin tüm enerji ihtiyacını karşılayabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.