Perakendecilerin kendi BNPL sistemlerini kurması bekleniyor

BNPL altyapılarının yaygınlaşması perakendecilerin bankaların API mağazaları ile daha çok çalışmasını gerektirerek kendi sistemlerini kurmasını kolaylaştırabilir.
Perakendecilerin kendi BNPL sistemlerini kurması bekleniyor

Son iki senedir büyüten şimdi al sonra öde - BNPL - ödeme yönteminin global çapta kullanıcılar tarafından daha sık ve daha büyük tutarlı alışverişlerde kullanılacak bir tercih olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'de bankaların kredi kartları aracılığı ile, öncesinde de senet usulü ile bilinen ve sık tercih edilen taksitli ödemeler salgın ile birlikte ortaya çıkan ertelemeler ile zaten kullanılmakta olan bir yöntem ancak BNPL altyapılarının kredi kartı limitini etkilememesi ya da hesapta herhangi bir bakiye olmadığı durumda da alışveriş imkanı sağlaması, bu yöntemi önümüzdeki dönemde Türkiye'de de daha çekici hale getirebilir. 

Globaldeki trende baktığımızda kredi kartı kullanımının azaldığı görülmekle birlikte aslında burada da BNPL hala toplam pastanın çok küçük bir bölümünü kapsıyor. Bununla birlikte Amazon, Google ve Apple'ın sırasıyla Affirm, Afterpay ile Klarna ve Goldman Sachs ile yaptıkları BNPL duyuruları yakın dönemde bu ödeme yönteminin daha çok kullanılacağına dair sinyalleri de veriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.