Oyun koçluğu platformu Metafy, 25 milyon dolar yatırım aldı

Oyun koçluğu için bir pazar yeri olarak konumlanan Metafy, A serisi yatırım turunda Tiger Global ve Seven Seven Six liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı.
Oyun koçluğu platformu Metafy, 25 milyon dolar yatırım aldı

Oyun koçluğu için bir pazar yeri olarak konumlanan Metafy, A serisi yatırım turunda Tiger Global ve Seven Seven Six liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Steven Galanis, Naval Ravikant, Lachlan Power, Jeffrey Wilke, Devon Townsend ve cody ko katılım gösterdi.

Şirketin topladığı yatırım miktarı 51.6 milyon dolara ulaştı. Tohum yatırım turunda 3.15 milyon dolar yatırım alan şirket, devam eden süreçte bu miktara 5.5 milyon dolar eklemeyi başarmıştı. 

Girişimin faaliyet alanı

Metafy, popüler oyunlarda oyun koçluğu sunanları oyuncularla buluşturuyor. League of Legends, Super Smash Bros. Ultimate gibi 130'dan fazla oyunu destekleyen girişim, 1200'den fazla oyun koçuna ev sahipliği yapıyor. Metafy'dan ilk defa oyun koçluğu alacak olan kişiler ilk derslerinin rezervasyonunu 3 dakikadan kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor. Birebir gerçekleşen dersler, saati 15 dolardan alıcılar ile buluşuyor. 

Girişim, gelir modeli olarak platformdaki öğrencilerden yüzde 5 komisyon alıyor. Metafy'daki koçların geçen yıl 1 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini de belirtmekte fayda var. 

Nisan 2021'de yaklaşık 76 bin dolar olan platformdaki harcamalar,, aynı yılın eylül ayında önceki aya kıyasla yüzde 52'lik bir artış ile 190 bin dolara ulaştı. Şirket bu başarılı büyümenin yanı sıra 2021'in kasım ayında rakibi GamersRdy'yi de satın aldı. 

Gelecek planları

Metafy, bu yeni yatırım turu ile birlikte ekibi genişletmeyi planlıyor. Buna ek olarak girişim, önümüzdeki 18 ila 24 ay içinde oyun turnuvaları ve etkinlikleri düzenlemek için 1 milyon dolar ayırdığını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.