Ağır taşıtlar için şarj ağı kurmayı hedefleyen Leap24, 4,25 milyon Euro tohum yatırım aldı

Hollanda merkezli Leap24, bu yatırımı elektrikli ağır taşıtlar için süper şarj (Supercharge) istasyonları kurmak için harcayacak.
Ağır taşıtlar için şarj ağı kurmayı hedefleyen Leap24, 4,25 milyon Euro tohum yatırım aldı

Tüm dünyada elektrikli destekli otomobil sektörü hızla büyüyor. Bu araçların sayısı dünyada 2 milyonu aştı. Avrupa pazarında toplam yeni otomobil satışlarının yüzde 12,7'sini oluşturuyor. Bu alana yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgiye göre, elektrikli otomobil sektöründe faaliyet gösteren Leap24, 4,25 milyon Euro tohum yatırım aldı.

Hollanda merkezli girişim bu yatırımı, elektrikli ağır taşıtlar için süper şarj (Supercharge) istasyonları kurmak için harcayacak. Bu istasyonlar geniş, kolay erişilebilir ve güvenli olacak şekilde tasarlanacak. Amaç, sürücünün araçlarını şarj etmek için beklemek zorunda kalmamasını sağlamak. 

Şirketin kurucu ortağı Pelle Schlichting" Mevcut yatırım Kuzeybatı Avrupa Bölgesi'nde hızlı bir şarj ağı kurmamıza yardımcı olacak. İlk istasyonlar ise bu yılın ikinci çeyreğinde Hollanda'da açılacak" diye konuşarak şirketin yol haritasını anlattı. Elektrikli araçların en önemli ihtiyaçları arasında yer alan süper şarj istasyonları 75-100 kW saat gücüyle çalışıyor. Bir aracı ortalama 25 ya da 34 dakika içerisinde  bataryasının yüzde 80'ini şarj ediyor.

2021'de Pelle Schlichting ve Ferry Bosgra tarafından kurulan yeni bir mobilite ekosistemi oluşturmak ve sürdürmek amacıyla elektrikli şarj istasyonları kuruyor. Buna daha hızlı geçmeyi kolaylaştırma şirketin vizyonunu oluşturuyor. Böylece geleneksel iş yapma yollarını yeniden düzenliyor. 

Geçen ay elektrikli otomobil alanında rekabet avantajını kuvvetlendirmek isteyen VinFast'in yeni nesil batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptığını duyurmuştuk. Yatırım turuna Golden Energy Global Investment katıldığını söylemiştik. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge geliştirmek ve ölçeği genişletmek için kullanılacağını belirtmiştik. Şirketin şimdiye kadar 14 yatırımcıdan toplam yatırım miktarı 190,5 milyon dolar aldığını kaydetmiştik. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.