Fon Radar, 7,5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

İşletmeleri finansal kurumlar ile bir araya getiren bir online pazar yeri platformu olan Fon Radar, Alesta Yatırım ve True Global Ventures Capital Partner’i Sertaç Özinal'dan yeni bir yatırım aldı.
Fon Radar, 7,5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

KOBİ’ler ile finansal kurumları bir araya getiren online bir platform olarak karşımıza çıkan Fon Radar'ı ilk olarak 2020 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere Fon Radar, Alesta Yatırım ve True Global Ventures Capital Partner’i Sertaç Özinal'dan yeni bir yatırım aldı.

Fon Radar'a yapılan yatırımın 7,5 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Fon Radar, KOBİ’lerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere, KOBİ’ler ile finansal kurumları bir araya getiren hızlı ve etkin bir dijital platform olarak hizmet veriyor.

KOBİ’lerin nakit akışlarını yönetmelerine yardım etmek için onları finansal kurumlar ile bir araya getiren BDDK onaylı bir dijital platform olarak hizmet veren Fon Radar, 2019 yılının Ağustos ayında Okan Ünlüçerçi ve Elif Özdemir tarafından kuruldu.

Fon Radar'da KOBİ, nakde çevirmek istediği faturalı çekini sisteme yükleyerek Fon Radar’a kayıtlı faktoring şirketleri ve bankalardan teklifler alıp kendine en uygun olanı seçebiliyor. Fon Radar tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin vadeli alacak iskontosuna yönelik yeni ürünlerini global pazarlara taşıması için kullanılacak.

Finansal çözümler konusunda büyük kolaylık sağlayan bu platformun KOBI’lerin nakit ihtiyaçlarını kendilerine en uygun ve hızlı şekilde karşılayabilmelerini sağladığını belirten Alesta Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer, finansal kurumlar ile KOBI’leri buluşturan Fon Radar’ın, aldığı yatırımla hedeflerini daha ileriye taşıyarak daha büyük başarılara imza atacağına inandığını da belirtti.

True Global Ventures Capital’in Partner’i ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal ise kurucuları Elif Özdemir ve Okan Ünlüçerçi önderliğinde, Fon Radar’ın Türkiye ve globalde önemli başarılar elde edeceğine gönülden inandığını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.